Afbeelding

Tweedehands Kinderkledingbeurs blijft groeien

Evenement

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Op 15 en 16 maart wordt in Drachtstercompagnie opnieuw de tweedehands kinderkledingbeurs georganiseerd. Dit initiatief werd in 2016 gestart door vrijwilligers vanuit het Bernewurk Drachtster Kompenije. Sindsdien is de beurs elk jaar gegroeid en vindt tweemaal per jaar plaats, zowel in het voorjaar als in het najaar.

“We zien duidelijk een grote vraag naar tweedehands kinderkleding,” zegt Marianne de Boer, één van de initiatiefnemers. “Mensen streven tegenwoordig naar duurzaamheid. Het hergebruiken van goede kleding sluit daar perfect bij aan. Onze kleding ziet er vaak nog als nieuw uit. Het zou zonde zijn om het weg te gooien.”

Met de stijgende kosten is de beurs een goede oplossing. De prijzen op de beurs zijn zeer betaalbaar. Zo zijn broeken en truien verkrijgbaar voor ongeveer €2,- en jassen al vanaf €2,50. Marianne verklaart: “We hanteren bewust lage prijzen, zodat de kleding goed verkoopt. Tegelijkertijd willen we de beurs toegankelijk maken voor ouders met een klein budget.” De kleding op de beurs varieert van maat 50 tot Xs en er is ook sport-, zwem- en nachtkleding beschikbaar. Voor liefhebbers van merkkinderkleding is een bezoek aan de beurs zeker de moeite waard.

“Het is geweldig om te zien hoe blij iemand is wanneer ze vertrekken met twee grote bigshoppers vol kleding, wetende dat ze slechts €15 hoeven af te rekenen. Dat is waar je het voor doet!”

De beurs is geopend op vrijdagavond 15 maart van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdagochtend 16 maart van 10.00 tot 13.00 uur in gebouw de Nije Kompe, Smidswei 3 in Drachtstercompagnie (achter de kerk). De toegang is gratis.

Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 43 minuten geleden
Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt gisteren
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00