Afbeelding
Foto: Unsplash.com

Het festivalseizoen is weer volop geopend!

Evenement

FRIESLAND - Het festivalseizoen in Friesland is weer in volle gang. Er zijn al een aantal prachtige festivals geweest, waaronder bijvoorbeeld Kingsday Outdoor, Bevrijdingsfestival Fryslân en Heaven Open Air. Gelukkig komen er echter nog veel meer geweldige festivals aan waarop we ons mogen verheugen. Hieronder zet RondOm Vandaag een aantal festivals op een rijtje die je alvast in je agenda kunt noteren en absoluut niet mag missen! 

Het Fries StraatFestival 2023 in de hoofdstad Leeuwarden (19 en 20 mei)

Het eerstkomende festival waarop we ons weer kunnen verheugen is het Fries StraatFestival 2023. Het Fries StraatFestival is een jaarlijkse aangelegenheid met gratis straattheater en muziek op allerlei locaties in de hoofdstad Leeuwarden. Het thema van dit jaar is ‘Nest’, wat staat voor gezelligheid, geluk en comfortabel zijn. Of het nu gaat om gezelligheid met vrienden of familie, iedereen heeft de behoefte om zich ergens te nestelen en thuis te voelen. Het Fries StraatFestival staat garant voor een programma vol straattheater, circus, dans, live muziek en andere bijzondere voorstellingen. 

Oranjewoud Festival (26 t/m 29 mei) 

Van 26 t/m 29 mei 2023 wordt alweer de tiende editie van het Oranjewoud Festival georganiseerd. Topartiesten uit binnen- en buitenland zullen op dit bijzondere festival te bewonderen zijn. De combinatie van de muziek en de prachtige natuur die Oranjewoud te bieden heeft, is magisch. Op de website www.oranjewoudfestival.nl vind je een uitgebreid overzicht van het programma op de binnen- en buitenlocaties in het historische Parklandschap Oranjewoud. 

Het metalfestival Into the Grave in Leeuwarden (9 t/m 11 juni) 

SLAYER! Van 9 t/m 11 juni is het tijd voor de elfde editie van hét metalfestival van het noorden, namelijk: Into the Grave. Op het Oldehoofsterkerkhof zullen gitaren en drums weer bulderen, heerlijk! Ook dit jaar staan er weer een aantal knallers op het programma, zoals Jinjer, Dragonforce, Amorphis, Testament. Kijk op www.intothegrave.nl voor tickets en het volledige programma. 


Straatfestival Harlingen (17 juni) 

Op zaterdag 17 juni wordt het Straatfestival in Harlingen weer georganiseerd. De hele binnenstad van Harlingen wordt opgeschud met leuke acts, dans, straattheater, muziek, circusvoorstellingen en nog veel meer gezellige activiteiten! Een prachtig evenement die al sinds 1990 jaarlijks terugkeert aan de Waddenkust! Heb je zelf een leuke act, dan kun je je ook aanmelden om deel te nemen aan het Straatfestival in Harlingen. Ben je benieuwd naar de acts en activiteiten, bekijk dan het programma via de website: www.bengevenementen.nl/evenementen/straatfestival-harlingen 

De traditionele Heamieldagen in Bolsward (21 t/m 24 juni) 

Van 21 t/m 24 juni is het tijd voor de Heamieldagen in Bolsward. De Heamieldagen is een vierdaags festival in Bolsward met volop muziek, kunst, cultuur en sport. Het traditionele festival in Bolsward wordt door vele mensen uit Friesland bezocht en staat bekend om zijn intocht van versierde praalwagens, waar de Heakeninginne en haar hofdames onderdeel van uitmaken. Daarnaast wordt op 22 juni de Heamiel Jaarmarkt georganiseerd en zijn er iedere dag verschillende activiteiten te bewonderen, zoals optredens, live muziek, een kermis en nog veel meer. Op 24 juni worden de Heamieldagen feestelijk afgesloten met muziek en een vuurwerkshow in het Julianapark. 

CityProms Festival (23 t/m 25 juni)

Eind juni is het weer tijd voor het jaarlijkse CityProms Festival in Leeuwarden. Drie dagen lang vrijblijvend genieten van concerten op de meest gezellige en unieke plekjes in de Friese hoofdstad. CityProms biedt een podium aan diverse soorten muziek, zoals R&B, soul, jazz en nog veel meer! Het festival is er voor iedereen te bewonderen, kijk op www.city-proms.nl voor meer informatie over het programma. 

De 36e Friese Ballonfeesten in Joure (26 t/m 30 juli) 

Van 26 t/m 30 juli wordt het grootste ballonfestival van Nederland weer georganiseerd, namelijk de Friese Ballonfeesten in Joure. Kom de prachtige luchtballonnen bewonderen, of geniet van het boordevolle programma op het terrein aan de Harddraversweg in Joure. De toegang is gratis, waardoor het evenement garant staat voor drukte en gezelligheid. Geen zorgen, ook van buiten het terrein kun je prachtige foto’s schieten. Mis het niet!

Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 5 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00