De nodige maatregelen zijn genomen bij Wereldrestaurant Omnia
De nodige maatregelen zijn genomen bij Wereldrestaurant Omnia Foto: Omnia

Wereldrestaurant Omnia enorm blij weer open te zijn

Bedrijf in beeld

“We zijn ontzettend blij dat we weer open zijn”, zegt André Chen van wereldrestaurant Omnia in Drachten dat vanwege coronaperikelen bijna vier maanden dicht was. Je kon er de laatste twee maanden wel heerlijk eten en drinken van vele werelddelen afhalen en thuis nuttigen, maar dat is toch anders. Het complete restaurant is aangepast en volledig coronaproof gemaakt mét behoud van de sfeer.

André Chen: ‘Vaste gasten en wij zijn ontzettend gelukkig’

“We hadden altijd al een ruime opzet met veel ruimte tussen de tafels, daar staan we om bekend, en hebben het nu nog ruimer gemaakt.” De sfeervolle ambiance, de persoonlijke service en de aandacht voor kwaliteitsproducten uit verschillende wereldkeukens is gebleven.

Culinair genieten terwijl kinderen lekker spelen
Je kunt er ook nu weer van alle smakelijke facetten genieten van de Italiaanse, Japanse, Chinese, Franse, Zuid-Amerikaanse keuken. Terwijl je kinderen zich uitleven in vierhonderd vierkante meter speelplezier zoals klimmen, klauteren, basketballen, voetballen of één van de spelapparaten terwijl er toezicht van restaurantpersoneel bij is.

“Onze vaste gasten zijn ook erg blij dat we weer open zijn”, zegt André. “Mensen hadden ons echt gemist. Dat is toch fantastisch, daar doe je het voor.” De persoonlijke service, de sfeer in het restaurant, het lekkere eten en drinken, het voorziet duidelijk in een behoefte. “Onze koks houden van koken en zijn ook weer ontzettend blij dat ze weer aan de slag kunnen.”

Lekkerste gerechten uit hele wereld
Omnia zit op de eerste etage in het winkelcentrum aan het Raadhuisplein in Drachten, boven de Mediamarkt. Op het moment dat je de deuren doorgaat en met de roltrap richting het restaurant gaat, stap je een wereld binnen met de lekkerste gerechten vanuit de hele wereld. De enthousiaste koks bereiden de gerechten waar je bij staat.

Het live cooking concept krijgt een extra dimensie want de kookkunstenaars van restaurant Omnia adviseren je graag over de diverse ingrediënten en smaken en als je twijfelt of je iets lekker vindt mag je het eerst proeven. Het restaurant is bovendien geschikt voor mensen met een allergie of een dieet.

Shifts vanwege corona

Als gast betaalde je bij Omnia altijd al een vast bedrag om in een vast tijdsbestek onbeperkt te genieten van de gerechten en ingrediënten van alle wereldkeukens en van alle non-alcoholische dranken. Dat is een concept dat nu tijdens het coronatijdperk uitstekend toepasbaar is. Vooraf reserveren is zoals overal ook hier verplicht, dus zo kunnen ze bij Omnia er perfect rekening mee houden dat er niet teveel mensen aanwezig zijn.

Bruiloftsfeesten en andere jubilea en verjaardagen, felicitaties en klassenfeesten kunnen er uiteraard nog altijd worden gevierd, mits maximaal met driehonderd mensen. André: “Neem contact op en vertel ons je specifieke wensen, wij helpen ze te vervullen.”

De coronaregels op een rij
Reserveren is verplicht, bij binnenkomst dient er voorafgaand aan het inchecken een formulier ingevuld te worden voor de gezondheidscheck. Dit kan gemakkelijk en snel met je mobiele telefoon. Je moet 1,5 meter afstand houden, tenzij je op visite komt met een gezamenlijke huishouding of een groep van jongeren onder de 18 jaar.

Terwijl je van het restaurant en je gezelschap geniet is roken, zowel binnen als buiten, niet toegestaan. Dit is bedoeld om opstoppingen en onnodig verkeer bij de in- en uitgang te voorkomen. Op meerdere plekken in het restaurant zijn desinfectiezuilen geplaatst. Zorg ervoor dat je bij binnenkomst en iedere keer bij het betreden van de keukens je handen desinfecteert. Hou rekening met de aangegeven looprichtingen en wachtplekken in de keukens en geef elkaar de ruimte.

André Chen: “We hebben er alles aan gedaan om het zo veilig mogelijk te maken en toch de speciale sfeer en hoge kwaliteit te behouden en we zijn ontzettend blij dat we dat nu weer zes dagen per week aan iedereen kunnen laten zien én proeven.”

Ook zin gekregen? kijk op de website van Omnia om te reserveren.

Wereldrestaurant Omnia is weer open, met de nodige maatregelen
Wereldrestaurant Omnia is weer open, met de nodige maatregelen
Wereldrestaurant Omnia is weer open, met de nodige maatregelen
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 7 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
BoekStartdag voor baby’s en peuters in Bibliotheek Drachten Educatie 22 mei, 15:00
Afbeelding
Mensen zijn bewuster gaan kijken naar de uitvaart Zakelijk 22 mei, 12:00
Afbeelding
Samen lezen tijdens de Samenleessessies in Bibliotheek Drachten Educatie 22 mei, 08:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
“Sport speelt een grote rol in de ontwikkeling van kinderen”: VSO Talryk doet mee aan Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi Sport 21 mei, 14:30