Afbeelding
Foto: Lieuwe Bosch

Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt

Sport

SNEEK - Zaterdag kunnen de dames van Friso Sneek andermaal historie schrijven indien er in Utrecht gewonnen wordt van opponent Hollandse Pot VV Utrecht. In een ongetwijfeld vol Sportcentrum Galgenwaard komt de formatie van Erik Reitsma om 14.30 uur in actie tegen een naar alle waarschijnlijkheid getergde thuisploeg. 

Perfecte uitgangspositie 

De ploeg van Vera Koenen heeft maar een opdracht en dat is winnen. Verlies betekent namelijk dat Friso Sneek voor de tweede maal in successie landskampioen wordt. In de kolkende Sneker Sporthal wonnen de roodhemden vorige week tamelijk afgetekend met 3-0 en verschaften zich op deze wijze een perfecte uitgangspositie. Toch waakt Erik Reitsma voor al teveel optimisme. Als trainer/coach weet hij ook dat de winst van afgelopen zondag geen garantie is voor een succesvol vervolg. 

Uitzinnige supportsschare 

De Utrechtse brigade plaatste zich verrassend voor de finale en schakelde Zwolle en Apollo 8 uit. In Sneek konden de gasten niet optimaal hun kansen benutten mede omdat Friso Sneek een prima partij op de Taraflexvloer legde voor een uitzinnige supportsschare. In dat duel verloor VV Utrecht spelverdeler Ana Rekar die op pijnlijke wijze verkeerd terecht kwam en met een zware knieblessure de arena moest verlaten. Extra zuur voor haar omdat ze aan haar laatste wedstrijden als topvolleybalster bezig is. 

Bescheiden feestje 

De wedstrijd wordt opnieuw volop in beeld gebracht door de landelijke pers. Ook Studio Sport geeft acte de presence. Mochten de Snekers het landskampioenschap binnenhalen dan wordt dat op zaterdag op bescheiden wijze gevierd. Nadien volgt de echte huldiging met alle toets en bellen. 

Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 19 uur geleden
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 17 mei, 10:00
Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 16 mei, 15:00
Afbeelding
Op 25 mei Zero Waste Wandeltours in Leeuwarden en Sneek Evenement 16 mei, 12:00
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 16 mei, 10:00
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 15 mei, 18:00