Afbeelding
Foto: Lieuwe Bosch

Koploper Friso Sneek houdt Voltena op de nul na drie sets zege

Sport

De dames van Friso Sneek zijn het nieuwe jaar gestart met een maximale zege op Voltena. In Werkendam zegevierde de formatie van Erik Reitsma met 0-3 over het nu puntloze Voltena dat met een volledig nieuwe staf en een gekortwiekte ploeg aan het vervolg in de competitie begon. Met 22-25, 18-25 en 24-26 gingen de punten mee naar de Waterpoortstad.

Winnen zonder setverlies

Een merkwaardige situatie natuurlijk bij de thuisploeg waarbij het onzeker was of men nog wel een doorstart zou maken. De Brabantse ploeg werd geconfronteerd met interne strubbelingen en dat leidde tot het opstappen van de staf en een drietal spelers waaronder vaandeldrager Raisa Schoon. Voltena kreeg zes punten in mindering inclusief een boete en raakte zodoende alle behaalde scores kwijt, maar de ploeg blijft behouden voor de eredivisie en is een verdere teloorgang hen bespaard gebleven!

Winnen zonder puntverlies

Een schril contrast dus met Friso Sneek dat 31 punten bijeen gevolleybald had en de thuisclub die uit elf wedstrijden door de maatregelen op de hatelijke nul stond. Daar kwam ook geen verandering na de contest tegen de Friezinnen die ondanks twee inspannende sets toch deed wat het moest doen: winnen en het liefst zonder puntverlies. 

Onverwoestbaar

Erik Reitsma maakte in ieder geval gebruik van een groot aantal spelers. Zo kon hij niet beschikken over Nynke Hofstede, Fleur Wiersma en Anniek Siebring, maar gelukkig kan hij een beroep doen op de onverwoestbare Lisan Siemonsma en onlangs teruggekeerde Eline Geerdink. Reitsma startte met Nynke Oud, Rixt van der Wal, Rosa Entius, Pleun van der Pijl, Britt Schreurs, Lisan Siemonsma en libero Geldou de Boer. De laatste wandelde veel in en uit met Sjanet Wijnia vanaf het begin. 


Foto- Lieuwe Bosch

Veel speeltijd

De matig bezette tribunes kregen soms hoop op setwinst van hun eigen favorieten maar dat werd op 22-22 in de eerste set door Pleun van der Pijl en Lisan Siemonsma vakkundig gelogenstraft. De tweede set verliep conform de krachtsverhoudingen (18-25). In de derde set kwam Friso Sneek met 10-13 voor, vergaloppeerde zich even met 17-13 achter, maar voorkwam op 24-24 de derde set alsnog. Daarbij gunde Reitsma Iris Oosterbaan, Annika de Goede, Rixt Scholten en Sjanet Wijnia dus veel speeltijd en dat pakte allemaal goed uit.

Hele fijne start

De laatste was blij met de drie punten: “Het is fijn dat we zo gestart zijn. Voltena ging er vol in en had niks te verliezen. Tweede set speelden we overtuigend en de derde set konden we het uiteindelijk netjes afmaken. De wissels pakten goed uit met daarin Annika, Rixt Scholten en ook mezelf. (Haha). Genoeg punten om aan te werken maar een hele fijne start”.

Postzegels inleveren

Deze fijne start hopen de Friso Sneek dames komende zaterdag te continueren tegen Somas Activia. Deze wedstrijd staat niet alleen in het teken van het sportieve gebeuren. De Sneker club zet zich namelijk in voor de Fibrosis Stichting. Iedereen die de partij tegen Somas Activia bezoekt kan bij de entree alle postzegels inleveren om onderzoek naar de taaislijmziekte financieel verder te ondersteunen. Een week later zullen alle zegels op gepaste doch feestelijke wijze worden aangeboden aan de Fibrosis Stichting.

Bron: VC Sneek

Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 15 uur geleden
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel gisteren
Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 16 mei, 15:00
Afbeelding
Op 25 mei Zero Waste Wandeltours in Leeuwarden en Sneek Evenement 16 mei, 12:00
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 16 mei, 10:00
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 15 mei, 18:00