Frank en Elriecke Buurlage van Buurlage Mondprothetiek Oosterwolde.
Frank en Elriecke Buurlage van Buurlage Mondprothetiek Oosterwolde. Foto: Ronald Jousma

Buurlage Mondprothetiek Oosterwolde: “Kom jaarlijks op controle met uw prothese”

Zakelijk

OOSTERWOLDE - Het zijn onzekere tijden, de gasprijzen rijzen de pan uit en mensen beginnen steeds meer op hun financiën te letten. Logisch dus, om hier en daar te besparen. “Maar laat het niet ten koste gaan van je gezondheid”, waarschuwt Frank Buurlage, tandtechnieker bij Buurlage Mondprothetiek Oosterwolde. Hij maakt zich zorgen over mensen die (te) lang blijven rondlopen met hun kunstgebit/gebitsprothese. RondOm Vandaag spreekt met hem over uitstelgedrag.

Uitstelgedrag, we hebben er vast allemaal wel eens mee te maken gehad. Of het nu uit angst geboren is, bijvoorbeeld het jaarlijks naar de tandarts gaan, of vanwege kostenbesparing. Begrijpelijk, maar niet als het op je gezondheid aankomt. Als je te lang wacht, kun je juist ernstige schade oplopen. Tandtechnieker Frank Buurlage richt zich op het maken van gebitsprotheses met of zonder implantaten. Hij legt uit: “Het vernieuwen van een bestaande prothese is niet altijd nodig. Opvullen is vaak voldoende en natuurlijk repareren wij ook protheses.”

Prothesecontrole is altijd gratis en vrijblijvend

Een prothesecontrole is bij ons altijd gratis en vrijblijvend en dan ook zeker aan te bevelen. Je kunt er namelijk een hoop ellende mee voorkomen. “Het is gewoon beter om regelmatig onderhoud aan je kuntstgebit te laten plegen, om onder andere de snelheid van het slinken van de kaak te verminderen.  Ook als je nog geen prothese, maar wel een slecht gebit hebt, ben je bij ons van harte welkom. We werken samen met tandartsen en implantologen uit de regio.”

Mensen lopen soms wel 10 tot 15 jaar onnodig rond met een niet goed passende prothese.

Kosten worden vaak vergoed

Angst en het financiële plaatje kan er voor zorgen dat mensen soms wel 10 tot 15 jaar onnodig rondlopen met een niet goed passende prothese. “We begrijpen ook heus dat mensen niet weten wat hen te wachten staat, maar we willen benadrukken dat een controle kosteloos en vrijblijvend is. En mocht er een ingreep nodig zijn, dan wordt het vaak ook nog vergoed. Na 5 jaar vergoedt de verzekeraar al grotendeels een nieuwe prothese. Na het trekken van uw tanden is dit zelfs al na 1 jaar het geval. Wees dus niet bang voor het kostenplaatje, maar pas op uw gezondheid!”

Mondgezondheid

Mondgezondheid maakt een belangrijk deel uit van de algemene gezondheid. Wanneer deze niet op orde is, heeft dat invloed op de algehele gezondheid. Aandoeningen in de mond kunnen namelijk problemen veroorzaken in de rest van het lichaam. Bovendien is een mooi gebit erg belangrijk voor je gevoel van zelfvertrouwen.

Maak gauw een afspraak 

Wacht dan ook niet te lang met het maken van een afspraak, want het kan even duren voordat u aan de beurt bent. Heeft u bijvoorbeeld uw eigen risico al gebruikt en wilt u dit jaar nog een afspraak, wacht dan zeker niet tot december. Mondprothetiek Oosterwolde helpt u met alle liefde verder. 

Meer weten? Ga dan naar de website: www.mondprothetiek-oosterwolde.nl, of bel voor een vrijblijvende afspraak naar: 0516-520544.

Buurlage Mondprothetiek Oosterwolde

Sander Albertslaan 6
8431AJ Oosterwolde
Tel: 0516 - 520 544
info@mondprothetiek-oosterwolde.nl

Afbeelding
Afbeelding
Frank en Elriecke Buurlage van Buurlage Mondprothetiek Oosterwolde.
Afbeelding
GGD Fryslân start HPV-vaccinaties jongeren Gezondheid 39 minuten geleden
Afbeelding
Onderzoeksjournalist Darshan Boerema checkt hoe ver je kan gaan met een neprijbewijs: “Bizar dat het zo makkelijk gaat" Persoonlijke verhalen 3 uur geleden
Afbeelding
Woning vol rook door schoorsteenbrand Noordwolde Politie 6 uur geleden
Afbeelding
Bjørn Johnsen traint mee met eerste selectie SC Cambuur Sport 30 jan, 14:29
Afbeelding
sc Heerenveen onderuit in eigen huis tegen Vitesse Sport 30 jan, 11:30
Afbeelding
SC Cambuur verliest van Fortuna Sittard na zure VAR-momenten Sport 30 jan, 09:43
Afbeelding
Arriva rijdt met 'Thialf Express' tijdens Daikin NK Afstanden Heerenveen Sport 28 jan, 12:00
Afbeelding
Jack Werkman voorgedragen als nieuwe burgemeester van Ooststellingwerf Politiek 27 jan, 15:00