Friese autocoureur De Vries beleeft wisselvallig weekend

FRIESLAND - Huidig Formula E wereldkampioen Nyck de Vries beleefde een tumultueus eerste raceweekend op 28 en 29 januari in Saudi-Arabië. De man uit Uitwellingerga crashte in de eerste vrije training van het seizoen, maar wist desondanks toch de eerste race te winnen na een fout van Belgisch teamgenoot Stoffel Vandoorne. Voor de tweede race van het weekend pakte de Friese coureur de eerste plek in de kwalificatie, maar viel hij in de race toch terug. Hij finishte de race uiteindelijk op de tiende plek, waar hij maar een punt voor kreeg. Portugees Edoardo Mortara won uiteindelijk de race.

Niet snel genoeg

Na de tweede race liet de Vries weten aan Motorsport.com  dat ze simpelweg niet snel genoeg waren. “Uiteindelijk moeten we vooral naar onszelf kijken omdat we gewoon niet snel genoeg waren. Het toont opnieuw aan dat dingen zomaar fout kunnen gaan, ook al heb je tot dat punt een goed weekend. Het zit allemaal zo dicht bij elkaar, waardoor je al snel de boot kunt missen.”

Vier punten te weinig

De Mercedes coureur werd vorig jaar kampioen in de Formula E, wat een volledig elektrische klasse is en alleen maar op stratencircuits rijdt. De 27 jarige coureur staat na het eerste weekend in Riyadh, hoofdstad van Saudi Arabië, op de tweede plek met 29 punten, vier minder dan Mortara die het kampioenschap aanvoert. Teamgenoot Vandoorne staat maar 1 punt achter de Vries.

Toekomst in Verenigde Staten?

Het team van de Vries en huidig constructeurskampioen, Mercedes EQ Formula E Team stapt na dit jaar uit de klasse. Er is nog niet bekend wat de Friese coureur na het einde van het seizoen gaat doen. Wel heeft hij in november een Indycar test gereden in Amerika, en waren er zelfs geruchten dat Nyck de Vries misschien een plek kreeg in de F1. Artikelen met daarin het verhaal dat De Vries al had getekend voor Alfa Romeo bleken achteraf echter niet waar te zijn.

Het volgende FE weekend vindt plaats over twee weken in Mexico Stad op 12 februari, waar de Vries een poging zal doen om de koppositie in het kampioenschap te heroveren. De race zal te zien zijn op het open kanaal van Ziggo Sport en het betaalde kanaal van Eurosport.

Vollemaanwandeling in het Drents-Friese Wold Evenement 39 minuten geleden
Ingrid De Haas leerkracht groep 3 en 4 op OBS De Velden
Geen Friese les voor kinderen uit Westellingwerf, maar Heemkunde Educatie 2 uur geleden
Literaire avond met Bibi Dumon Tak in Bibliotheek Oosterwolde Algemeen 19 uur geleden
Nordic Walking is een ontzettend goede sport voor mensen met de ziekte van Parkinson.
Stichting Parkinson in Beweging stopt Sport 22 uur geleden
Wijkverpleegkundige Helga Koopman
Hoe werkt een wijkverpleegkundige? Algemeen gisteren
Column Rijkele Dijkstra: Demonstreren een recht? Column 10 mei, 18:00
Zonder de vele vrijwilligers zou Paard & Erfgoed niet mogelijk zijn.
Het sociale gezicht van Paard & Erfgoed,Nederlands leukste plattelandsfair Evenement 10 mei, 12:00