Afbeelding
Foto: De Jong Optiek

De Jong Optiek is specialist op het gebied van oogzorg

Gezondheid

WOLVEGA - Een optometrist, orthoptist en contactlensspecialist die samenwerken onder één dak; dat biedt De Jong Optiek in Wolvega. De laagdrempelige opticien aan de Hoofdstraat Oost helpt u graag aan de best mogelijke oogzorg. Of het nu gaat om een bril, zonnebril of contactlenzen, bij De Jong Optiek kunt u terecht voor de mooiste zonnebrillen van de bekende en onbekende merken. Optometrist en orthoptist Inge de Jong neemt ons mee door de zaak.

Inge werkt sinds 2012 bij De Jong Optiek en heeft haar liefde voor optometrie niet van een vreemde. Ze is namelijk de dochter van eigenaar Folkert de Jong. Sinds dit jaar werkt Inge fulltime in de zaak en neemt ze geleidelijk de optiek over. “We zijn nu eigenlijk al bezig met de overgangsfase, maar dat duurt nog wel een paar jaar. De Jong Optiek is een kleine, maar gezellige winkel. Het is erg leuk, gezellig en we helpen iedereen graag met de kennis die we in huis hebben”, vertelt ze enthousiast. 

Alle kennis in huis

De optiek bestaat op dit moment uit negen mensen, waaronder optometristen, orthoptisten en contactlensspecialisten. Dat is best uniek, volgens Inge. “Er zijn maar weinig winkels die zowel optometristen als orthoptisten in huis hebben. Wij hebben meerdere mensen met diploma’s, waardoor kinderen bijvoorbeeld niet persé langs het ziekenhuis hoeven. Dat is een belangrijk voordeel, want voor sommige kinderen is iemand met een witte jas toch best eng. We zijn laagdrempelig, hebben de kennis in huis en bovendien kun je bij ons binnen een week terecht.” 

“We helpen iedereen graag met de kennis die we
in huis hebben”

Symptomen 

Heb jij last van slecht zicht of andere klachten die kunnen duiden op oogproblemen, stap dan gerust eens binnen bij De Jong Optiek in Wolvega. “Hoofdpijn of vermoeidheid na het lezen kunnen bijvoorbeeld symptomen zijn van oogproblemen, maar ook dubbel of wazig zicht zijn klachten waarvoor je naar ons toe kan komen. Mocht je twijfelen, schroom dan niet. De koffie staat klaar!” 

Preventie

Wist je dat er tegenwoordig ook speciale brillenglazen verkrijgbaar zijn, die er voor zorgen dat je zicht minder snel achteruit gaat? “Deze zijn speciaal ontwikkeld ter preventie van oogproblemen. Dat komt omdat we tegenwoordig steeds meer blootgesteld worden aan schermen. Denk bijvoorbeeld aan gamen of televisie kijken. Wij benadrukken ook altijd hoe belangrijk het is om tussendoor even pauze te nemen en buiten te spelen of wandelen.” 

Sportbrillen op sterkte

Overigens kun je bij De Jong Optiek ook terecht voor andere vragen dan oogzorg. “We zijn bijvoorbeeld één van de grotere sportbrillen zaken en maken ook sportbrillen op sterkte. Mensen mogen ons gerust bellen, binnenlopen of een afspraak maken via internet. We hopen u graag te zien!” 

De Jong Optiek
Hoofdstraat Oost 31
8471JH Wolvega
Tel: 0561 - 612 631
E-mail: service@sportbrillenshop.nl

Afbeelding
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 12 uur geleden
Afbeelding
Droogte en stikstof bedreigen natuur Bakkeveense Duinen en Wijnjeterper Schar Natuur 15 uur geleden
Afbeelding
Meld je aan voor een opleiding bij IW Noord, Oost & Flevoland Zakelijk nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Visser Plant Boomkwekerij/Plantencentrum Wonen 20 uur geleden
Beeld ter illustratie
Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie Agrarisch nieuws 14 mei, 18:00
Afbeelding
Geniet ook dit jaar weer van muziek in de natuur tijdens Oranjewoud Festival Evenement 14 mei, 12:00
Afbeelding
Gemeente Weststellingwerf nodigt inwoners en ondernemers uit voor open dag op zaterdag 25 mei Evenement 14 mei, 10:00
Afbeelding
Column Désirée van Dijk-Attema: Nat en nog meer onzekerheid Column 13 mei, 18:00