VC Sneek 2 tankt zelfvertrouwen ondanks vier sets nederlaag tegen Alterno (1-3)

Ondanks de 1-3 nederlaag tegen Alterno konden de dames van VC Sneek het eigen strijdperk in de Sneker Sporthal met opgeheven hoofd verlaten. De thuisploeg won na vier nederlagen in drie sets de inmiddels bekende tweede set. “In deze set spelen we altijd het beste en ik zie elke week dat we beter worden,” verklaarde trainer/coach Bryan de Haas na afloop in de catacomben van de Sneker accommodatie.

Foutenpercentage

De gedreven trainer/coach zal ook gezien hebben dat het eigen foutenpercentage nog relatief hoog is. Zo begon de thuisploeg met een aantal stopfouten zodat men steeds achter de feiten aanholde. “Dat is inherent aan ons spel. De ploeg is ultrajong, kan geweldige dingen doen, maar kan ook heel gemakkelijk een grote terugval beleven”, zag De Haas naderhand.

Enthousiast

In de eerste set begon VC Sneek enthousiast aan het karwei tegen Alterno. De voormalige eredivisionist onder leiding van de sympathieke Wilfried Brookhuis had uit vier wedstrijden de puntenopbrengst aardig verdeeld in een verhouding van 50 – 50. Op papier dus kansen voor de formatie van De Haas om aanspraak te maken op punten vergaren. Dat bleef beperkt tot een set want de Snekers wisten alleen de tweede set met 25-23 in binnen te harken.

Cliché

De derde en vierde set gingen kansloos verloren getuige de setstanden 25-14 en 25-13. Daarmee kregen de gasten een verdiende overwinning in de schoot geworpen. De Haas zal in ieder geval met een beter gevoel op de fiets naar huis zijn gestapt. “Het klinkt haast cliché, maar ik zie elke week verbetering. We trainen hard en nu pakken we een set. Op naar meer. We zijn net onderweg”, aldus de optimistische Sneker trainer/coach.

Bron: VC Sneek

Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 14 uur geleden
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 17 uur geleden
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 20 uur geleden
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 18 apr, 09:06
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00