Afbeelding
Foto: eigen foto

VC Sneek 2 laat teveel kansen onbenut tegen Sudosa/Desto 2

Sport

SNEEK - Het reserveteam van VC Sneek heeft ook de vierde partij in de topdivisie niet in winst kunnen omzetten. In Assen bleek de kweekvijver van Sudosa/Desto 2 met 3-0 te sterk. Via de setstanden 25-14 , 25-22 en 25-15 voegde de thuisclub drie punten aan het totaal toe. De Sneker dames blijven in de onderste regionen bivakkeren.

Krachtsverschil

Het waren duidelijke cijfers in Assen voor het zeer jeugdige team van trainer/coach Bryan de Haas. Het verschil tussen 75 punten en slechts 51 klappen voor de gasten illustreerde het krachtverschil al had De Haas niet zozeer dat gevoel. “We hebben met veel energie en enthousiasme gespeeld, maar we gaan ten onder aan de eigen foutenlast”, constateerde hij.

Serveerfouten

Daarmee had de Sneker trainer/coach het gelijk aan zijn zijde al liet zijn team in de eerste set na om meer punten te pakken. “Onze tegenstander maakte erg veel serveerfouten en als je dan zelf daarvan niet profiteert en slechts 14 punten haalt, dan geeft dat stof tot nadenken”, zegt spelverdeelster Noa de Haas die zelf niet in actie kon komen. “Tja, en eerlijk gezegd zijn dit wel de ploegen waar we niet voor onder doen”.

Foutenlast trainbaar

Tuurlijk hoopt De Haas dat de intensieve trainingen zijn vruchten gaan afwerken. “We boeken wekelijks vooruitgang met dit jonge onervaren team. We blijven hard trainen en positieve punten eruit halen. Onze foutenlast is hoog, dit is trainbaar en als we dit in de komende maanden verder weten terug te brengen, gaan we vanzelf nog onze kansen krijgen.”

Kansen

Mogelijk komt die kans komend weekeinde al want dan komt Dros Alterno op bezoek. De voormalige Apeldoornse eredivisionist staat met twee gewonnen en twee verloren wedstrijden een aantal plaatsen hoger. Het duel tussen beide teams staat om 16.00 uur in de Sneker Sporthal geprogrammeerd.

Afbeelding
Oudste gedeelte archief Stavoren gedigitaliseerd Historie 27 jan, 15:05
Afbeelding
Súdwest-Fryslân investeert 3 miljoen extra in wegen en kades Politiek 27 jan, 10:49
Afbeelding
Uniek onderwijs voor kinderen met autisme bestendigd met samenwerkingsovereenkomst Educatie 26 jan, 15:35
Afbeelding
Atrium gaat schrijfcursus aanbieden in Sneek Educatie 26 jan, 09:36
Afbeelding
Gemeente erkent zorgen Offingawier en verkent nieuwe route naar De Potten Samenleving 25 jan, 15:04
Afbeelding
Dames Friso Sneek na twee sets op stoom tegen Voltena (3-2) Sport 23 jan, 10:39
Afbeelding
Wie maakt de langste houten trein? Evenement 23 jan, 10:16
Afbeelding
Bodemtriomf heren VC Sneek op C.S.V. (3-1) Sport 23 jan, 09:01