Afbeelding
Foto: Ronald Hoogendoorn van Nevobo

Koos Nederhoed fluit Paasmaandag nationale bekerfinale

Sport

IJLST - De nationale sectie arbitrage heeft Koos Nederhoed uit IJlst aangewezen als arbiter bij de bekerfinalestrijd tussen Sliedrecht Sport en Booleans VV Utrecht. Het duel wordt komende Tweede Paasdag in de Van der Knaap Hal in Ede gespeeld. De thuishaven van Team 22 zal met twee bekerfinalewedstrijden van zowel heren en dames tot op de laatste stoel bezet zijn.

Het is voor de Fries niet de eerste keer dat de bekerfinale onder zijn leiding plaatsvindt. De voormalig international is een vertrouwd gezicht bij belangrijke wedstrijden. De ervaren scheidsrechter zette een punt achter zijn internationale fluitcarrière in 2018 en is sindsdien actief als challenge referee bij de FIVB. In dat opzicht was hij o.a. aanwezig op de Olympische Spelen in Tokio en werd door de wereldbond aangewezen als VAR bij het WK voor clubteams heren in Brazilië afgelopen december.

Nederhoed is nog altijd in zijn nopjes met een mooie nationale aanwijzing. “Het volleybal en het wereldje zijn zo ontzettend leuk en als scheidsrechter geniet ik van het spelletje. Of dat nu op internationaal, nationaal of regionaal niveau is. Dat maakt me helemaal niet uit”, aldus de leidsman die buiten het actieve fluiten veel energie steekt in het begeleiden van jeugdig talent vanuit de nationale Masterclass.

Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 19 apr, 11:14
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00