Afbeelding

Verkenner om tafel met alle Friese partijen

Politiek

FRIESLAND - De zoektocht naar een nieuw college van Gedeputeerde Staten (GS) van Fryslân start nog deze week. De nieuw gekozen fracties in Provinciale Staten vinden het goed dat Chris Stoffer, in het dagelijks leven Tweede Kamerlid van de SGP, de regie neemt.

Stoffer is als verkenner voorgedragen door verkiezingswinnaar BBB. Hij gaat nu met alle partijen in gesprek, één voor één. Hij zal ze allemaal vragen hoe ze tegen de uitslag van de verkiezingen aankijken, welke opties ze zien voor een nieuw College van GS en hoe verkiezingsprogramma’s bij elkaar kunnen passen. Delegaties van de fracties hebben vandaag met deze aanpak ingestemd.

De verkenner zal na de gesprekken zijn bevindingen opschrijven en die naar verwachting in de loop van volgende week via BBB delen met alle fracties. BBB zal de fracties daarna een voorstel doen voor het vervolg van het proces.

Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 21 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00