Afbeelding
Foto: Unsplash.com

Waardering voor mantelzorgers in Súdwest-Fryslân

Politiek

SNEEK - Súdwest-Fryslân heeft de mantelzorgwaardering dit jaar verhoogd naar € 100 euro per jaar. Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een familielid, vriend of buurvrouw die bijvoorbeeld ziek is of door ouderdom extra zorg nodig heeft. Zij doen dit vaak naast hun eigen werk en gezin. Deze zorg of ondersteuning is voor veel mensen niet in geld uit te drukken. Maar met de mantelzorg- waardering wil Súdwest-Fryslân mantelzorgers wel graag bedanken.

Voor veel mensen is mantelzorg geen keuze, maar het overkomt je. “Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Iemand van wie je houdt, wordt ziek en daar zorg je voor. Soms dag en nacht. Voor sommige mensen is dat vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Met de mantelzorgwaardering willen wij de mantelzorgers bedanken voor hun bijzondere inzet”, zegt wethouder Marianne Poelman.

Mantelzorgwaardering aanvragen

De mantelzorgwaardering kan aangevraagd worden bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Dit kan via de website van de gemeente (https://swf.frl/oZiKr), maar inwoners kunnen ook langskomen bij een Stipepunt van Stichting Sociaal Collectief. Of bij SWF Tichtby, waarbij medewerkers van de gemeente in verschillende dorpen en wijken zijn om mensen te helpen.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Súdwest-Fryslân vindt het belangrijk dat er goede ondersteuning is voor mantelzorgers. Want mantelzorger zijn is niet altijd even makkelijk. De gemeente nodigt mantelzorgers uit om zich aan te melden bij het Stipepunt van Stichting Sociaal Collectief, waar vrijwilligers klaar staan voor advies en ondersteuning. Sociaal Collectief organiseert ook regelmatig activiteiten en workshops speciaal voor mantelzorgers, zodat ze even kunnen ontspannen en ervaringen kunnen delen met anderen die in soortgelijke situatie zitten. Ook kunnen mantelzorgers voor ondersteuning terecht bij het gebiedsteam van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 43 minuten geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 15 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 21 uur geleden
Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 27 apr, 11:15
Afbeelding
Friso Bouwgroep en Gebroeders Sikma blijven trotse sponsoren van VC Sneek Algemeen 27 apr, 11:13
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Koninklijke Onderscheidingen in Súdwest-Fryslân Algemeen 26 apr, 16:00