Afbeelding
Foto: Ron van Hal

Sfeervol en goedbezocht Súdwest Festival in Workum

Evenement

SNEEK - Vijftien muziekgezelschappen uit Súdwest-Fryslân traden zondag 19 maart op tijdens het Súdwest Festival in Workum. In drie zalen van Kultuerhús Klameare lieten orkesten, ensembles en koren een gevarieerd repertoire horen. Het jaarlijkse festival van kunstencentrum Atrium was gratis toegankelijk en trok ruim vierhonderd bezoekers.

Een djembégroep van Atrium onder leiding van Moustapha Seck verzorgde om 13.30 uur de opening. Vervolgens speelden tot aan 17.00 uur in totaal 237 muzikanten van alle leeftijden in de Kleine Zaal, Brijbekzaal en Nijefurdzaal. Atrium was met zeven groepen vertegenwoordigd.

Er waren optredens van het Mienskipsorkest Workum en jeugdorkest De Notenbrijbekken (onder leiding van Jan Hibma), het Noord NL Jeugd Gitaarensemble en het Atrium Gitaarensemble (o.l.v. Erik Westerhof), saxofoonensembles Saxemble en Saxofonissimo (o.l.v. Edith Bakker), het Accordeon Orkest Sneek (o.l.v. Reinou van der Veen), het Lyts Kanaän Saxofoonkwartet (o.l.v. Kees Romers) en kamer- en salonmuziekgezelschap Trio Plamure (o.l.v. Herman Beks).

Verder waren er vijf koren van de partij: shanty- en evergreenkoor Tusken Wâl en Skip, popkoren Local Vocal en Allround (o.l.v. Jannie Brandsma), het Gemengd Koor Sjongsum (o.l.v. Pytsje Feenstra) en 16 Tinten Grijs (o.l.v. Margriet Kampen).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Koninklijke Onderscheidingen in Súdwest-Fryslân Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:16
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00