Afbeelding

Belangrijke innovaties die zorgen voor beter energiebeheer

Algemeen

Al jaren zijn we hard bezig met duurzaam energiebeheer. Verschillende innovaties zorgen ervoor dat we efficiënter omgaan met energie. Denk aan een turbine die dit opwekt uit stromend water. De mogelijkheden tegenwoordig zijn eindeloos. Benieuwd welke belangrijke innovaties de wereld een stukje groener maken? Hoe kan jouw onderneming hierbij helpen? Lees snel verder! 

Waarom is het belangrijk?

Voor we je meenemen in de innovaties die je helpen naar optimaal energiebeheer, leggen we je uit waarom dit zo belangrijk is. De vraag naar energie heeft een stijgende impact op het milieu. Door onze technieken aan te pakken, kunnen we dit veranderen. Hierbij draait het om minder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Door energie duurzaam te genereren, opslaan en gebruiken verminder je de impact die het heeft op het klimaat. 

Zonneparken

Ten eerste zijn zonneparken een goede oplossing voor grondeigenaren. Dit zijn grote stukken land of daken waarop tal van zonnepanelen zijn neergelegd. Zonneparken wekken energie op uit zonlicht, slaan het op en dit kan gebruikt worden wanneer nodig. Ook is het een goede manier om geld te verdienen uit zonne-energie. Daarnaast maakt het je bedrijf toekomstbestendig en verminder je de kosten voor het opwekken van energie. 

Groene waterstof

Een innovatie waar je wellicht nog niet zo bekend mee bent, is groene waterstof. Je kunt dit goed combineren met een zonnepark of juist gebruikmaken van windenergie. Groene waterstof wordt gewonnen door het splitsen van water in zuurstof en waterstof. Dit heet elektrolyse. In korte tijd wek je zo een hoop energie op en kun je dit goed opslaan. Groene waterstof helpt vooral industrieën waarbij veel energie nodig is, zoals industrie of transport, om te verduurzamen.

Het opslaan van energie 

Tot slot worden we steeds beter in het opslaan van energie. Om duurzaam om te gaan met energie is dit erg belangrijk. Opgeslagen energie kun je gebruiken wanneer dat echt nodig is en zul je zo niet verspillen. Ook deze innovatie kun je goed combineren met zonne- en windenergie en groene waterstof. Hier wordt vaak de lithium-ion batterij bij gebruikt. Dit is een batterij die vaak wordt gebruikt in elektrische voertuigen. Deze geeft alleen energie vrij wanneer de vraag groot is. Zo gebruik je de gewonnen energie efficiënter én duurzamer!

Dus, we zijn goed op weg met het verduurzamen van allerlei verschillende industrieën. Indrukwekkende innovaties, zoals zonneparken, groene waterstof en het opslaan van energie, zorgen voor een groenere wereld. Overweeg te werken met deze duurzame innovaties?  

Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 5 minuten geleden
De huidige locatie van het museum.
Verhuizing van het Modelspoor Museum gaat niet door Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Landstitel Friso Sneek zorgt voor enorme ontlading Sport 6 mei, 09:38
Micheal Ward and Olivia Colman in the film EMPIRE OF LIGHT. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2022 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 14 mei de prachtige film Empire of Light van Sam Mendes. Cultuur 5 mei, 15:00
Afbeelding
Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt Sport 3 mei, 15:00
Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 29 apr, 09:09
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00