Op deze plek zullen waarschijnlijk 116 nieuwe woningen gebouwd worden.
Op deze plek zullen waarschijnlijk 116 nieuwe woningen gebouwd worden.

Plan voor 116 nieuwe woningen aan rondweg Sneek

Algemeen

SNEEK - Het college van Súdwest-Fryslân stemt in met het voorontwerp bestemmingsplan voor 116 nieuwe woningen op ontwikkelgebied Het Perk, gelegen aan de rondweg in Sneek. Elkien en Frisoplan B.V. willen appartementen, rijwoningen en waterwoningen ontwikkelen. 

Wethouder Michel Rietman is zeer content met deze ontwikkeling: “We hebben als college uitgesproken dat woningbouw één van de onderwerpen is die de hoogste prioriteit heeft de komende jaren. Dat is niet voor niets. De woningnood is hoog en daar willen we écht iets aan doen. Een plan met meer dan honderd nieuwe woningen is dan ook enorm hoopgevend,” aldus Rietman.

Rijwoningen, waterwoningen en sociale huurappartementen

Het terrein waarop voorheen garage Wander en de school de Friese Poort zaten, biedt plek aan in totaal 116 woningen. In het bestemmingsplan zijn 64 rijwoningen en 24 waterwoningen opgenomen. Daarbij is rekening gehouden met het inpassen van groen in de wijk. Frisoplan B.V. is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze woningen. Elkien draagt zorg voor de ontwikkeling van 28 sociale huurappartementen.

Inloopbijeenkomst omwonenden

Het voorontwerp bestemmingsplan waar het college mee instemde, ligt vanaf 22 juni 6 weken ter inzage. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze indienen bij de gemeente. Eind deze maand volgt een inloopavond voor omwonenden.

Processen versnellen

Wanneer de bouw van start gaat, is nog niet duidelijk. Nadat de termijn van 6 weken is verstreken, wordt toegewerkt naar een definitief bestemmingsplan. Hier zal de gemeenteraad zich nog over buigen. Rietman: “Woningbouw is een complex proces met veel verschillende actoren. Daardoor duurt het voor buitenstaanders vaak lang voordat je echt de schop in de grond ziet gaan. Als college kijken we de komende tijd kritisch naar de processen, daar waar het kan, gaan we die processen versnellen.”

Afbeelding
Het wordt warm! Dit kan je doen om toch koel te blijven Wonen 12 aug, 14:00
Afbeelding
Grote verschillen in ‘laadpaaldichtheid’ Friese gemeenten Duurzaamheid 8 aug, 20:00
Afbeelding
SLOWTriatlon Waterland van Friesland op zaterdag 10 september Evenement 8 aug, 16:00
Afbeelding
Voor jou, de natuur en de goede doelen Algemeen 4 aug, 12:00
Afbeelding
Súdwest-Fryslân treedt hard op tegen verkoop lachgas Politie 4 aug, 09:30
Afbeelding
Thuisbatterij voor twee op de drie Nederlanders Duurzaamheid 2 aug, 14:00
Afbeelding
Arriva brengt bezoekers met speciale Sneekermeerbus naar Sneekweek Algemeen 1 aug, 11:02
Afbeelding
Publiek geeft tentoonstelling À la campagne in Fries Museum hoog rapportcijfer Cultuur 29 jul, 16:00