Afbeelding

Lifestyle Sneek weer in beweging

Algemeen

SNEEK - Nu de sportscholen langzamerhand weer de deuren open mogen doen worden er overal aanpassingen in de gyms gemaakt, zo zal het niet een verrassing zijn dat je bij de meeste sportscholen je handen moet desinfecteren zodra je aan de slag gaat. Life Style Sneek is een sportschool die veel aandacht heeft voor de mensen die dat echt nodig hebben. We spraken met Petra van der Meer over hoe het nu is om te sporten bij Life Style Sneek.

Voor nu worden er wel een aantal mensen en vertegenwoordigers ontvangen, maar voor de leden van de club is het voorlopig nog even wachten voor ze binnen mogen sporten. Op het parkeerterrein mogen sporters zich voor nu weer melden, daar is onder een tent een mooie leszaal ingericht, compleet met vloerbedekking: “momenteel bieden wij 35 lessen per week aan in die tent. ’s Ochtends om 9 uur beginnen we met de trainingen, we zorgen ervoor dat we van 12:00 tot 15:00 uur een pauze hebben waar we alles kunnen desinfecteren en nieuwe leden kunnen ontvangen. Vanaf 15:00 uur tot 21:00 uur draaien we weer een aantal lessen en daar bieden we zowel vrij fitness aan, als verschillende andere lessen zoals Pilatus, Body Pump en RPM.”

Hygieneprotocollen

Life Style Sneek heeft een systeem om ervoor te zorgen dat het maximum aantal mensen bijgehouden kan worden, via een app op je telefoon kan je een training inplannen. Zo wordt er goed bijgehouden welke leden in welke groep en tijd aanwezig zijn geweest. De trainingen zijn maximaal een uur en na afloop vertrekken de leden via het parkeerterrein naar huis.

Bij binnenkomst staan de deuren gewoon voor je open zodat niemand iets aan hoeft te raken, het binnenlopen van de sportschool is volledig contactloos met een systeem dat gebaseerd is op sensoren en pasjes. Verder zijn er overal pijlen aangebracht en moet je rechtstreeks de routes volgen naar de buitensportplaats. Zalen en kleedkamers zijn afgesloten, bezoekers lopen in één lijn naar de tent waar de apparatuur klaar staat. Voor elke klant is er een spuitbus en voldoende papier aanwezig. De spullen schoonmaken is dus ook voor een groot deel eigen verantwoordelijkheid. Om de optimale hygiëne te garanderen, is er na elk uur sporten een half uur ingedeeld om alles grondig schoon te maken.Definitieve richtlijnen zijn nog steeds niet bekend gemaakt door de overheid, maar er wordt hard gewerkt aan het Protocol Verantwoord Sporten. Life Style Sneek houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en hoopt de sportschoolgangers die juist in een tijd dat je gezondheid super belangrijk is, zo goed mogelijk weer op weg te kunnen helpen. Volgens Petra is er tijdens de verplichte sluiting goed contact gehouden met de alle leden en vooral mensen die het extra nodig hadden.

Sporten is erg belangrijk voor het onderhouden van een goed immuunsysteem. Het is belangrijk dat mensen zo snel als het kan, weer kunnen werken aan fysieke en mentale gezondheid en vitaliteit. Daarnaast is er volgens Petra, een enorme behoefte aan de sociale kant van sporten met elkaar.Kijk voor meer informatie op de site en facebook van Life Style Sneek.

Afbeelding
Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt Sport 3 mei, 15:00
Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 29 apr, 09:09
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 27 apr, 11:15
Afbeelding
Friso Bouwgroep en Gebroeders Sikma blijven trotse sponsoren van VC Sneek Algemeen 27 apr, 11:13
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00