Hoe bereidt een restaurant zich voor op kerst?
AlgemeenKerst staat voor de deur, maar veel horeca-gelegenheden zijn er al maanden mee bezig. Steeds meer mensen vieren kerst in een restaurant en al vanaf eind oktober en begin november stromen de reserveringen al binnen. Ook de Lachende Koe in Sneek is al maanden druk bezig met de kerst. Wij vroegen Nathalie, de bedrijfsleider, hoe zij zich op kerst voorbereiden.
Wanneer beginnen jullie met de kerstvoorbereidingen?
"We beginnen al met de voorbereidingen van de feestdagen in september. Omdat we meerdere vestigingen hebben moeten we optijd beginnen met de voorbereidingen
Wat zijn de dingen waar een restaurant allemaal aan moet denken voor kerst?
"We moeten natuurlijk nadenken over het menu en we gaan flyers ontwerpen en reclame maken in onder andere de krant en op sociale media. Het restaurant komt pas echt in kerstsferen na sinterklaas, maar achter de schermen wordt er dus veel langer aan gewerkt."
Hoeveel kopen jullie extra in voor kerst?
"Het is belangrijk dat we nooit voor verrassingen komen te staan. Daarom zorgen we er altijd voor dat we voldoende in huis hebben."
Wat zijn gerechten, ingrediënten die niet mogen ontbreken in het kerstmenu?
"We zorgen er altijd voor dat er voor ieder iets lekkers is op onze kaart. Met de kerstdagen serveren wij buiten onze kaart een speciaal kerstmenu met onder andere een heerlijk wildstoofpotje of kies voor een grootmoeders suikerbrood pudding als dessert.
Hoe zorg je ervoor dat er geen stress komt aan tafel?
"Goede voorbereiding is het halve werk. We zorgen met het team dat we alles klaar hebben staan en dat iedereen weet wat ze moeten doen.
Hoe viert restaurantpersoneel de kerst?
"We werken met de kerstdagen allemaal om zo alle gasten een fijne kerst te bezorgen."
Wat betekent kerst voor jou?
"Voor mij betekent kerst dat er een leuke sfeer is in het restaurant en dat iedereen het gezellig heeft."