Jet van Beijeren in actie voor sc Heerenveen.
Jet van Beijeren in actie voor sc Heerenveen. Foto: Jet van Beijeren

Voetbalster Jet van Beijeren droomt van de top

Sport

Voetbalster Jet van Beijeren Bergen en Henegouwen van de sc Heerenveen dames beloften heeft maar één doel: het eerste halen van de sc Heerenveen dames. Daar traint de geboren en getogen Leeuwardster iedere dag keihard voor. Haar grote voorbeeld is Frenkie de Jong, ze geniet heel erg van zijn spel en probeert daarvan te leren. RondOm Vandaag sprak met Jet over haar ambities en wat ze daar zoal voor doet.

Jet begon al vroeg met voetballen, namelijk bij de Leeuwarder Zwaluwen in F7. Dat is geen toeval, want het voetbal is er met de paplepel ingegoten. Vader Geert voetbalde jarenlang bij de Leeuwarder Zwaluwen en ook oom Theo en neven Thijs en Thom voetbalden hier jarenlang in de jeugd. Jet komt dus uit een heuse voetbalfamilie. Op haar dertiende kwam Jet, via de KNVB, bij een scouting dag voor de sc Heerenveen o16 dames in aanmerking. Daar viel ze helaas af en dat was wel even een domper voor de inmiddels 16-jarige. Toen haar vader even later op Facebook zag dat er een nieuwe scoutingsdag was voor het onder 14 team, deed ze nog een poging. Dat was succesvol, want Jet mocht alsnog aansluiten bij de onder 16 van sc Heerenveen dames.

Doorstroming naar de beloften 

Toen Jet na twee jaar te oud was voor de onder 16, was zij één van de twee meiden die door mocht naar de beloften. Daar is ze nog steeds heel erg trots op, maar het was zeker geen gemakkelijke stap voor Jet. “Dat was omdat je bij de onder 16 competitie speelt tegen de onder 15 jongens in de hoofdklasse en bij de beloften speel je eredivisie dames. Toen ik net bij de beloften speelde, merkte ik het niveauverschil pas. Doordat het niveau hoger en sneller was dan ik gewend was, was ik erg gemotiveerd om er nóg harder voor te trainen.”

Dromen van het eerste elfal

Jet staat sinds kort in de spits en hoopt dat haar harde werk uiteindelijk leidt tot een plekje bij het eerste: “Ik hoop de eerste twee jaar (als ik nog bij beloften speel) veel minuten te maken en af en toe een goal maken natuurlijk. Als ik op de leeftijd ben om door te stromen naar het eerste, hoop ik dat ik mag doorstromen en mag spelen voor het eerste. Ook zou ik het super vinden om te spelen voor het nationale elftal. Daar ga ik mijn best voor doen!”

Trainen in coronatijd

Op dit moment traint Jet vier keer in de week met de dames beloften van Heerenveen. Vanwege corona zijn er helaas geen competitiewedstrijden, maar onderling spelen ze nog wel wedstrijden. “Op de zaterdag spelen we een onderlinge wedstrijd. Soms is de wedstrijd gemixt en soms is het onder 16 tegen de beloften. We spelen ook wel eens een oefenwedstrijd tegen de jongens, maar de echte competitie is natuurlijk het leukste. Jet hoopt dan ook dat er gauw weer in competitieverband gespeeld kan worden en dat ze haar talenten kan laten zien aan de wereld.

Jet van de sc Heerenveen beloftes in volle sprint.
Het team van Elina's Salon, sinds kort te vinden in 't HuiZ.
Straal door innerlijk en uiterlijk welzijn Gezondheid 4 minuten geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport 20 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 22 uur geleden
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 19 apr, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00