Mooie plek: aan de rand van het dorp én het bos.
Mooie plek: aan de rand van het dorp én het bos. Foto: Makelaardij Hoekstra

Het statige Wonen in de Rozentuin in Beetsterzwaag

Wonen

BEETSTERZWAAG – In het kader van artikelen over bijzondere woningen zijn we als redactie uitgekomen bij ‘Wonen in de Rozentuin’, in Beetsterzwaag. Het bijzondere: hier gaan veelal wat oudere mensen wonen die toch groot willen blijven wonen. Bovendien heeft het gebouw de uitstraling en grandeur van een echte state.

De bewoners zijn stuk voor stuk nog zeer vitaal en gaan volop van de recreatievoorzieningen in de omgeving genieten. De dertien appartementen zijn allemaal al verkocht, dus nieuwbouwadviseur Sjoerd Mulder hoeft niemand meer te overtuigen dat het mooi wonen is bij ‘Wonen in de Rozentuin’. Er staat al enkele jaren een mooi complex, ‘De Rozentuin’ wordt het tweede appartementengebouw aan het Van Lyndenpark. De bouw is begin dit jaar opgestart.

De doelgroep wil niet kleiner wonen

Gebouwen als deze zijn er niet veel in Friesland, zo blijkt. De meeste ouderen willen wel kleiner wonen, maar toch niet te veel inleveren qua woonruimte. Deze kopers willen ruimte houden net zoals in hun vorige woning en willen vooral van het onderhoud van hun tuin en schilderswerkzaamheden en dergelijke af. Deze zestigplussers zijn naarstig op zoek geweest naar grote appartementen. In die categorie is er voor deze doelgroep niet veel aanbod. Meestal gaat het aanbod over kleinere appartementen voor ouderen, omdat het een gangbare gedachte van ouderen is om kleiner en betaalbaar te gaan wonen. Marktpartijen spelen daar uiteraard op in.

Van Wijnen Projectontwikkeling Noord heeft een goede keuze gemaakt met de insteek van de grote appartementen in het luxe segment. In Friesland is er dus toch wel behoefte aan. Makelaardij Hoekstra heeft de verkoop van de appartementen op zich genomen. Een klus die overigens wel ruim een jaar heeft geduurd. “Uiteraard zijn we erg blij dat het is gelukt”, zegt makelaar Sjoerd Mulder.

Stijlvolle buitenkant en binnenkant

De buitenkant van het gebouw past ook bij de luxe binnenkant. “Omdat Beetsterzwaag toch een beetje het ‘Wassenaar van het Noorden’ is, moet het een statige uitstraling krijgen en dat gaat zeker lukken”, zegt Sjoerd. Ook de parkeergarage is een extra luxe.

Sjoerd: “Het Van Lyndenpark is natuurlijk ook nog eens een prachtige plek. Tegen het centrum van het dorp Beetsterzwaag aan en ook aan de rand van het bos. Daarom is er ook gekozen voor een mooie donkere steenkleur en grote raampartijen, passend in deze omgeving en bij statige panden.”

Friezen en Friezen ‘om útens’

Zo’n zeventig procent van de toekomstige bewoners komt uit Friesland, dertig procent van buiten Friesland. “Het gaat eigenlijk wel vaak om ‘Friezen om útens’, mensen die hier vroeger hebben gewoond of gewerkt en graag weer terug willen keren naar hun roots.”

Nu nog een jaar bouwen en dan is alles in de loop van 2022 gereed. Inmiddels hebben een aantal kopers hun huidige woning al verkocht en huren bijvoorbeeld tijdelijk iets via Makelaardij Hoekstra. De anderen wonen nog in hun huidige woning en gaan die nog verkopen.

“Het is best nog wel een dingetje om alles goed te regelen”, zegt Sjoerd. De makelaar zorgt ervoor dat aankoop- en verkooptechnisch alles goed wordt geregeld en de bouwbegeleider van Van Wijnen Bouwgroep zorgt ervoor dat de indeling van de appartementen naar wens wordt. Het zou zomaar kunnen dat RondOm Drachten in 2022 bij de bewoners komt kijken hoe het nu echt bevalt, daar in het ‘Wassenaar van het Noorden’. Wordt vervolgd!

!
Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk