Afbeelding

Sociaal Domein Fryslân ontvangt bijna 2 ton voor aanpak kindermishandeling en huiselijk geweld

Zorg & Welzijn

FRIESLAND - Sociaal Domein Fryslân heeft voor het project ‘Geweld Hoort Nergens Thuis Friesland’ vanuit het Rijk €190.000 euro aan subsidie ontvangen voor de twee projecten ‘Sexting en Grooming’ en ‘Samenwerken aan Veiligheid.’ Samen met de Friese gemeenten en diverse ketenpartners is hard gewerkt aan deze projectvoorstellen. ‘We zijn blij dat we met dit geld een belangrijke stap kunnen zetten in de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling’, aldus projectleider Madieke Wiegersma. 

 Aandacht voor sexting en grooming

Jongeren experimenteren online met seksualiteit door bijvoorbeeld te flirten of het versturen van sexy foto's (sexting). Dit kan leuk en spannend zijn, maar brengt ook risico's met zich mee. Wanneer een sexy (naakt-) foto verder wordt verspreid kan dit grote gevolgen hebben. Jongeren kunnen hier mee worden gepest of gechanteerd. Daarnaast zijn er personen online die zich als een ander voordoen met verkeerde bijbedoelingen, ook wel grooming genoemd (digitaal kinderlokken). Met het project ‘Sexting en Grooming worden de risico’s onder de aandacht gebracht bij leerkrachten, ouders, mogelijke slachtoffers en potentiële plegers. Daarnaast willen we dat slachtoffers goed geholpen worden. Om dit te bereiken gaan we de samenwerking verbeteren tussen alle ketenpartners die betrokken zijn bij dit thema zoals het onderwijs, de politie en hulpverlening.

Samen met het gezin werken aan veiligheid

Wanneer er geweld plaats vindt binnen een gezin willen we dat dit direct stopt! Door het gezin actief te betrekken en samen afspraken te maken, willen we zo snel mogelijk een veilige omgeving organiseren. Deze afspraken worden vastgelegd in een veiligheidsplan. Binnen het project ‘Samenwerken aan Veiligheid’ willen we onder andere de Friese gemeenten stimuleren te werken met deze aanpak en het veiligheidsplan. We doen dit in samenwerking met de Friese wijk- en gebiedsteams en met het MDA++ (multidisciplinaire aanpak). 

Hulp nodig? 

Direct hulp of advies nodig? Neem voor direct hulp of advies 24/7 contact op met Fier via: 088 - 20 80 000

Heeft u een vermoeden van huiselijk geweld of kindermishandeling, ga naar www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl voor meer informatie of bel met Veilig Thuis 0800-2000 

Wil je even praten, dan staat de Kindertelefoon voor je klaar. Op www.kindertelefoon.nl kun je chatten, of bel met 0800-0432

Afbeelding
Tips voor het kiezen en optuigen van je kerstboom Wonen 1 uur geleden
Afbeelding
Vernieuwd Iepen Mienskipsfûns (IMF) investeert 12 miljoen in Friese Mienskip Samenleving 15 uur geleden
Afbeelding
Veel minder Friezen verhogen eigen risico voor zorg Zorg & Welzijn 17 uur geleden
Afbeelding
De gezelligste kerstmarkten in Friesland Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
Amaryllis presenteert nieuwe editie van vrijwilligersmagazine. Samenleving 8 dec., 08:00
Afbeelding
Boskalis bouwt rivierdeel Vismigratierivier Natuur 7 dec., 18:00
Afbeelding
Kleine groep Friese jongeren rookt dagelijks Zorg & Welzijn 7 dec., 15:00
Afbeelding
Jongeren bundelen krachten voor betaalbaar wonen en duurzame gemeenschappen Wonen 7 dec., 12:00