Afbeelding
Foto: RondOm Vandaag

Wil je verduurzamen op het gebied van energie? Laat je vrijblijvend informeren door Atsun!

Zakelijk

FRANEKER - Wil jij graag verduurzamen op het gebied van energie, maar heb je geen idee waar je moet beginnen of hoe je dat überhaupt aan moet pakken? Laat je dan vrijblijvend eens informeren door de specialisten van Atsun energy solutions. De zonne-energie specialist uit Franeker helpt je graag met allerlei duurzame oplossingen. Of het nu gaat om energiebesparingen, zonnepanelen, accu-opslag, subsidies, elektrisch verwarmen, windmolens of laadpalen; Atsun energy solutions heeft er ervaring mee. Jeroen Hartman en Marc Copini van Atsun energy solutions leggen uit wat ze voor jou kunnen betekenen. 

Atsun energy solutions heeft al heel wat ervaring als het gaat om duurzame energie. Klanten vanuit het hele land weten de zonne-energie specialist uit Franeker goed te vinden. De projecten van Atsun energy solutions zijn erg divers. “We doen veel woningen, Vereniging van Eigenaren, winkelpanden, bedrijfsgebouwen, waterbassins, boerderijen, kassen en ga zo maar door. Mensen denken bij ons vaak aan zonnepanelen, maar we helpen mensen met nog veel meer duurzame oplossingen”, legt Jeroen uit. 

Dat begint bij de basis: “Hoe ziet bijvoorbeeld jouw energieverbruik eruit?”, vraagt Jeroen. “Dat is een hele belangrijke vraag om te stellen aan zowel particulieren als bedrijven, want je kunt daarmee al honderden euro’s per jaar besparen. Samen met de klant maken we een vrijblijvende energiescan. Hierin kijken we wat je in totaal aan stroom en gas verbruikt, maar ook op welke momenten van de dag je stroom en gas verbruikt. Vervolgens kijken we samen naar het profiel: ben je flexibel of zou je op efficiëntere momenten van de dag stroom kunnen gebruiken? We geven advies over welk contract het beste bij jou past. Je kunt tegenwoordig namelijk flexibele contracten afsluiten, waarbij je tot op het uur nauwkeurig je stroomverbruik bij kunt houden. Heb je bijvoorbeeld een bedrijf waarbij de machines van 08:00 uur ‘s ochtends tot 17:00 uur ‘s middags volop draaien, dan kun je misschien het beste een flexibel uurcontract nemen. Dat heeft te maken met de stroomopwekking van de zon overdag, net als de invloed van de wind op de vele windmolens in ons landschap die stroom produceren. Als je dat vergelijkt met een huishouden, die vooral ‘s ochtends voor het werk en ‘s avonds na het werk veel stroom verbruikt, is dat weer minder handig. Dan kun je bijvoorbeeld beter een maandcontract nemen. Heb je zonnepanelen op jouw dak of wil je deze nog aanschaffen de aankomende tijd, dan mag je de aankomende jaren nog salderen. Wij adviseren dan een langdurig contract voor misschien wel 3 jaar, uiteraard hangt dit ook samen met de gasprijs welke ook vaak in hetzelfde contract wordt aangeboden. Zo kijken we per situatie wat de meest efficiënte oplossing is. Dat is ook ons vertrekplan als we kijken naar andere duurzame oplossingen. Je merkt dat klanten op deze manier veel bewuster nadenken over energie en verbruik, dat is ook de reden dat wij deze dienst vrijblijvend aanbieden. Vraag vrijblijvend naar onze mogelijkheden, en bezoek eens onze website voor verdere informatie.”

Marc vult aan: “Onze core business was vooral zonnepanelen, maar dat breiden we steeds meer uit om ons te onderscheiden. Je merkt dat mensen meer willen dan alleen zonnepanelen. Het gaat om een stukje duurzaam advies. Laadpalen zijn daar een belangrijk voorbeeld van.” De verkoop van elektrische en hybride auto’s neemt in rap tempo toe, waardoor er volgens Marc veel vraag is naar (efficiënte) laadpalen. “De laadpalen zijn volop in ontwikkeling. Laadpalen moeten tegenwoordig sneller kunnen laden, want de accu’s worden steeds zwaarder. Daarom worden de laadpalen voorzien van ‘slimme’ technologie. Je kunt de laadpalen helemaal op je eigen manier inrichten, bijvoorbeeld door de laadpaal te laten laden op het moment dat de stroom voordeliger is. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om je agenda aan je laadpaal te koppelen. Stel jij hebt om 10:00 uur ‘s ochtends een afspraak in Leeuwarden en je moet vanuit Franeker vertrekken, dan zorgt de oplaadpaal ervoor dat jouw auto genoeg stroom in de accu heeft voor die afspraak. Dat gaat dus veel verder dan alleen een stekkertje erin en laden. Je kunt steeds efficiënter omgaan met je energie.”

Ben jij nieuwsgierig naar (meer) mogelijkheden en wil jij verduurzamen op het gebied van energie? Laat je informeren door de specialisten van Atsun energy solutions!

Atsun energy solutions
Edisonstraat 8
8801PN Franeker
Tel: 085 - 078 11 68
www.atsunenergy.com

Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 9 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de nieuwste singer-songwriters van Friesland op 31 mei in Leeuwarden Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Koningin Maxima
Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen ' Algemeen 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00