David Sambissa en Patrick Joosten druipen teleurgesteld af.
David Sambissa en Patrick Joosten druipen teleurgesteld af. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

SC Cambuur verliest van hekkensluiter PEC Zwolle

Sport

SC Cambuur heeft zichzelf dit weekend een slechte dienst bewezen. Zaterdagavond verloor het terecht van hekkensluiter PEC Zwolle met 3-4. In het Cambuur Stadion waren de Zwollenaren scherper en straalden meer uit de punten mee naar huis te willen nemen. Lees hieronder het wedstrijdverslag.

Supporters op de tribunes van het Cambuur Stadion. Nog niet zo lang geleden was dat een vanzelfsprekendheid en een gouden combinatie. Dat eerste is dat met de intrede van corona al een tijd lang niet meer, maar dat tweede is gelukkig nog wel een feit. Na een dramatische start knokten de geelhemden zich vanavond tegen PEC Zwolle voor rust namelijk dankzij de steun van de Twaalfde Man terug in de wedstrijd, moest dat na de thee voor een tweede keer doen, maar bleef steken op 3-4 en twee ballen die van de lijn werden gehaald.

Met PEC Zwolle kwam vanavond de hekkensluiter van de Eredivisie op bezoek in Leeuwarden, maar op voorhand was al duidelijk dat het bepaald geen makkelijke avond zou worden. De Zwollenaren zijn namelijk op de weg terug en zijn bezig aan een sterke reeks met nu al meer punten in het nog jonge kalenderjaar dan in de gehele eerste seizoenshelft.

SC Cambuur was dus gewaarschuwd zou je denken, maar daar leek het in ieder geval niet op in de eerste tien minuten. Wat heet; al na zes minuten keken de mannen van Henk de Jong tegen een 0-2 achterstand aan. Eerst was het Oussama Darfalou die na een aanval over links vrij kon binnenschieten en nog geen drie minuten later deed Mees de Wit met een fraai technisch hoogstandje met de buitenkant van de voet hetzelfde.

Veel slechter beginnen is haast onmogelijk, maar opnieuw liet SC Cambuur zien dat het mentaal heel sterk is en dat het zelf ook gewoon heel goed kan voetballen. Het meeste gevaar kwam van de op rechtsbuiten geposteerde Issa Kallon die met diepte loopacties een constante plaag was voor de Zwolse defensie. De aansluitingstreffer was daar een prima voorbeeld van: Kallon was weg over rechts en verdediger Van der Werff kwam te laat binnenvliegen en haalde de pijlsnelle aanvaller onreglementair onderuit. Robin Maulun faalde niet vanaf de stip en de 1-2 stond op het scorebord.

Het spelbeeld van de eerste helft bleef ook daarna onveranderd en in een gigantisch hoog tempo maakten beiden ploegen er een waar spektakel van. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de thuisploeg steeds meer grip op de wedstrijd en de tegenstander en vlak voor rust werd dit met enig fortuin beloond. Het was opnieuw Kallon die diep ging en de voorzet die volgde werd met hulp van doelman Lamprou tot een doelpunt gepromoveerd. 2-2 en de opgelopen schade tenietgedaan.

In het tweede bedrijf leek er niks aan de hand en ging SC Cambuur door waar het gebleven was totdat Redan vrij mocht aannemen in de zestien en met een droge schuiver Stevens kansloos liet. Onnodig en dat kun je ook zeker zeggen over de 2-4 die naam kwam van Bram Van Polen. Een vrije trap van zo’n dertig meter ging rechtdoor naar school en kantoor waar de aanvoerder van Zwolle vrij mocht vuren op Stevens.

De wedstrijd leek definitief in het slot te zitten toen Redan op fraaie wijze ook nog de 2-5 binnenschoot, maar na ingrijpen van de VAR (buitenspel) had SC Cambuur nog een levenslijn en die besloot het maar te grijpen. Invaller Sambissa krulde de bal richting de tweede paal en toen niemand daar nog aanzat stond Lamprou aan de grond genageld en explodeerde het Cambuur Stadion. 3-4 met nog twaalf minuten te gaan.

Tot drie keer toe was SC Cambuur in de slotfase dichtbij de gelijkmaker. Eerst kreeg de thuisclub een strafschop na hands van Clement, maar de VAR greep opnieuw in en het verdict was duidelijk: geen penalty. In de slotfasen was het pompen of verzuipen en viel de bal tot twee keer toe goed uit een hoekschop. Helaas werd de bal even zovaak van de lijn gehaald en dus kreeg SC Cambuur niet waar het zo hard voor heeft geknokt.

Uithuilen dus en op naar volgende week. Dan staat er een heerlijk klassiek affiche op de agenda en is het op de zondagmiddag om 14.30 uur Feyenoord tegen SC Cambuur.

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 11 uur geleden
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 14 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 17 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00