De Kia Niro
De Kia Niro Foto: MAGROUND GmbH

6 feiten over de bestverkochte auto van Nederland; De Kia Niro

Auto & Stijl

2020 was voor Kia in Nederland het beste jaar ooit. Ondanks de uitdagende omstandigheden zag Kia de verkopen vorig jaar fors toenemen en groeide het uit tot het op één na grootste automerk van ons land. De verkooptopper was de Niro, de bestverkochte auto van Nederland. Kia maakt vandaag een aantal interessante feitjes over de absolute nummer 1 bekend.

Eén van de belangrijkste pijlers onder het Nederlandse succes van Kia is de grote line-up van geëlektrificeerde auto’s. Niet eerder kozen zo veel - vooral zakelijke - rijders voor één van de modellen uit het brede en emissievriendelijke portfolio van het merk. Met 11.880 registraties was de Niro daarbij het bestverkochte model in het gamma. Zeven interessante feitjes over hét succesnummer van 2020:

-De Niro is verkrijgbaar met 3 geëlektrificeerde aandrijflijnen. Verreweg de meeste Nederlanders kozen voor de volledig elektrische e-Niro (EV).

-Kia leverde in 2020 in totaal zo’n 69 kilometer aan laadkabels mee met de Plug-in Hybrids en volledige elektrische e-Niro’s.

-De meest bestelde NIro-kleur is Gravity Blue. Bijna 1 op de 4 van alle Niro’s was afgelopen jaar in deze kleur gespoten.

-31% van de vorig jaar in Nederland verkochte Niro’s is voorzien van een trekhaak of is geleverd met een speciale kit voor een fietsendrager.

-Het aantal laadsessies met de Kia-laadpas verdubbelde in 2020 ten opzichte van 2019. De Kia-laadpas gebruikers hebben meer dan 20.000 keer geladen bij laadpalen in Europa.

-De meest bestelde variant van de Niro Hybrid en Plug-in Hybrid was de DynamicLine. Bijna 60% van de klanten reed met deze luxe versie naar huis.

Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 13 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 15 uur geleden
Pelle Schlichting (links) en Evert Stellingwerf (rechts)
Officiële opening van eerste snellaadplein in Leeuwarden voor elektrische trucks en bedrijfswagens Duurzaamheid 18 uur geleden
Afbeelding
De trap schilderen? Ga aan de slag met Sikkens trapverf Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Chantal Jager (20) staat voor de tweede keer op rij in de finale van Miss Beauty of Friesland Persoonlijke verhalen 21 uur geleden
Afbeelding
Ontwikkelkader Spoordok: Stadsterp van de toekomst! Politiek 23 uur geleden
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00