Afbeelding

Puma zoekt liefdevol, rustig huis

Samenleving

FRIESLAND - SOS huisdieren voor Friesland zet zich in om huisdieren die, om wat voor reden dan ook, niet meer thuis kunnen blijven wonen te herplaatsen in een nieuw, liefdevol gezin. Vandaag vragen ze uw aandacht voor kater Puma.

“Dit is Puma, een gecastreerde kater en geboren in april 2013. Puma is een beetje een held op sokken, dat wil zeggen: al vanaf jongs af aan was hij terughoudend/angstig naar vreemden en dit is hij nog steeds. Met eigen mensen is het geen probleem. Hij is zindelijk, gewend om naar buiten te mogen. Als er bezoek komt gaat hij op afstand zitten kijken, je moet het initiatief dan ook van hem uit laten gaan.”

Geen schootkat, wel dol op een aai

“Puma wordt graag aangehaald maar is geen schootkat; hij zoekt wel graag zijn baasje op en zit of ligt dan gezellig bij je. Hij is katten gewend en zou het dan ook gezellig vinden om weer met een andere kat samen te wonen, al is dit geen vereiste. Als hij genoeg aandacht van zijn baas krijgt is dit voor hem ook voldoende.”

Andere huisdieren en kinderen

“Buiten jaagt Puma vreemde katten weg uit de tuin. Hij is geen kinderen gewend en we plaatsen hem daarom ook alleen maar bij kinderen boven de 12 die hem ook in zijn waarde laten. Voor honden is Puma doodsbang, dat is dan ook echt geen optie.” 

Verzorging en spelen

“Van heel erg eiwitrijk voer krijgt Puma jeuk, zo ook als hij veel stress ervaart (druk gezin, veel bezoek), maar hij hoeft zeker geen speciaal dieetvoer. Ook regelmatige vlooienbehandeling is aan te raden. Puma rent graag achter een laserlampje aan, dit vind hij helemaal te gek; maar ook een hengeltje met speeltje eraan vindt hij prachtig.”

Bent u diegene die een liefdevol rustig plekje heeft voor Puma, dan kunt u reageren door te bellen naar 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com

Let op: de herplaatsing van Puma wordt georganiseerd door SOS huisdieren voor Friesland. RondOm Vandaag kan en mag geen uitspraken doen over de plaatsing van Puma of andere huisideren die door de stichting worden herplaatst. Kijk voor de beschikbaarheid van Puma op www.sosdier.nl of neem contact op met de stichting.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 3 uur geleden
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 8 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 10 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur gisteren
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 26 apr, 15:00
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn 26 apr, 12:00
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 26 apr, 10:00