Een zomer vol verkeershinder rond de A32 en in het centrum van Heerenveen. Bedoeld om Heerenveen straks beter bereikbaar te maken.
Een zomer vol verkeershinder rond de A32 en in het centrum van Heerenveen. Bedoeld om Heerenveen straks beter bereikbaar te maken. Foto: Johan Vogelzang

Zes weken verkeersomleidingen in Heerenveen-Centrum

Politiek

HEERENVEEN - Gemeente Heerenveen maakt bekend dat er deze zomer zes weken lang omleidingen zijn in Heerenveen-Centrum
“Er is nu nog hinder aan de oostkant van de A32., straks wordt Heerenveen Beter Bereikbaar”, aldus de gemeente.

Vanaf zaterdag 10 juli tot en met zondag 22 augustus zijn de wegen aan de oostzijde (IBF) van de A32 ter hoogte van Heerenveen-Centrum zes weken lang afgesloten. Het gaat om de K R Poststraat, de op- en afrit van de A32, de Mercurius en de Venus. Verkeer dat vanuit het centrum van Heerenveen richting Leeuwarden, Drachten, Joure of De Knipe wil, wordt omgeleid.

Vanwege nieuwe rotonde aan oostzijde snelweg A32

De wegafsluitingen zijn nodig vanwege de aansluiting van de hierboven genoemde wegen op de nieuwe rotonde aan de oostzijde van de A32. Wethouder van Veen: “Het is nog even doorbijten voor de weggebruiker, maar straks is de eerste fase van het project afgerond en kan het verkeer dankzij de nieuwe rotonde beter en veiliger doorstromen.” 

Tijdens de werkzaamheden gelden er omleidingsroutes voor automobilisten, bussen van Arriva en fietsers. Deze worden ter plekke aangegeven met gele borden. Een animatiefilmpje op www.heerenveenbeterbereikbaar.nl brengt de routes in beeld.

Ook groot onderhoud aan A32 door Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat voert in dezelfde periode groot onderhoud uit aan de westelijke rijbaan van de A32 tussen de oprit Heerenveen/Oranjewoud (10) en de afrit Ter Idzard (11). Dit werk wordt uitgevoerd in de periode van maandag 5 juli tot dinsdag 20 juli. Door beide werken in de vakantieperiode uit te voeren wordt de hinder voor de weggebruiker zo veel mogelijk beperkt.

Heerenveen Beter Bereikbaar fase 2: Oranje Nassaulaan

Tegelijkertijd met de afronding van de eerste fase van Heerenveen Beter Bereikbaar, wordt de tweede fase opgestart. Deze bestaat uit de herinrichting van de Oranje Nassaulaan met onder andere de aanleg van een rotonde, het verleggen van de Stadionweg en het ombouwen van de rotonde Burgemeester Falkenaweg tot een kruising met verkeerslichten. In 2022 werken we aan de technische uitwerking van het ontwerp. De werkzaamheden starten vervolgens in het voorjaar van 2023.

Vlot & Veilig de A32 op en af

Het Project Heerenveen Beter Bereikbaar is een samenwerking van de gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat. Heerenveen kent een grote verkeersdrukte in de ochtend- en avondspits. Om de verkeerssituatie vlotter en veiliger te maken, worden de op- en afritten van de A32 en de wegen naar de op- en afritten (K.R. Poststraat en Oranje Nassaulaan) verbeterd.

Afbeelding
EU-debat van Fryslân in Gorredijk Politiek 5 uur geleden
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 22 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Volop activiteiten in de meivakantie bij Sportstad Heerenveen Sport 30 apr, 10:00