Afbeelding
Foto: Fotografie Studio Ziezo

Resolve Visie: “Wij helpen mensen duidelijke afspraken te maken”

Zakelijk

FRIESLAND - Een scheiding is nooit leuk, maar onduidelijkheden en onenigheid achteraf is nog vervelender. Daar wil je op een goede manier uitkomen samen. De mediators van Resolve Visie helpen daar graag bij. Zowel op zakelijk- als relationeel niveau komen er namelijk een hele hoop zaken af op het gezin. Denk bijvoorbeeld aan bezit, woning, pensioen, bankrekeningen en de kinderen. Mediator Theo van Heerde van Resolve Visie vertelt wat zij voor u kunnen betekenen.

Wanneer mensen besluiten te scheiden, komt de mediator in beeld. De mediator zorgt er voor dat tijdens een scheiding alle praktische zaken geregeld worden, maar bovenal dat er goede afspraken gemaakt worden (en op papier komen). Dat is belangrijk, zodat je achteraf niet voor onvoorziene zaken komt te staan. “Een scheiding is nooit makkelijk. Er komen zoveel zaken op je af en mensen zitten vaak vol emoties. Wij als mediators helpen mensen -op onafhankelijke wijze- om dingen relationeel en organisatorisch op een rijtje te krijgen.”


Theo van Heerde is mediator bij Resolve Visie - Fotografie Studio Ziezo

Een vangnet

En reken maar dat een goede mediator van belang is. Zo is geen enkele situatie hetzelfde en vergt iedere scheiding weer een andere aanpak. “Er zijn zaken waarbij een scheiding na een aantal gesprekken zo geregeld is, maar er zijn ook zaken waarin beide partijen het moeilijk eens worden. De kunst is om de mensen dan toch bij elkaar te brengen.” Ook wanneer beide partijen in goed overleg uit elkaar gaan, is een mediator van groot belang. “Juist dan is het ook heel belangrijk om onderliggende afspraken te hebben, als een vangnet. Want als het overleg stokt en het toch moeilijk wordt, kun je daar op terugvallen”, legt van Heerde uit. 

Onpartijdig en eerlijk

Een mediator is geheel onpartijdig, maar helpt wel om eerlijke en duidelijke afspraken te maken tussen beide partijen. “Dat betekent echter wel dat beide partijen elkaar iets moeten gunnen, want anders kun je beter een advocaat inhuren. Je moet een gesprek kunnen voeren met elkaar.” Een mediator is eerlijk en transparant. Zo worden alle afspraken gezamenlijk gemaakt en zijn beide partijen altijd op de hoogte van wat er besproken is. “Eén op één gesprekken doen we dus niet, want we willen dat alle zaken transparant zijn. Daardoor is er eigenlijk nooit sprake van onduidelijkheid.” 

Ouderschapsplan

Ook bij scheidingen waar kinderen betrokken zijn, werkt Resolve Visie uitermate secuur. “Zo bieden we kinderen de mogelijkheid om met de mediator te praten. Belangrijk om daarbij te vermelden is dat we niet praten over de ouders, maar over de afspraken. Uiteraard hoeven kinderen niet met de mediator te praten, maar het is wel heel belangrijk om die mogelijkheid te bieden. Kinderen in de leeftijd tussen 12 en 18 hebben namelijk inspraak bij het opstellen van het ouderschapsplan.” 

Neem contact op 

Resolve Visie heeft geen kantoor, maar komt graag bij u thuis langs om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan overigens ook op een afgesproken locatie, mocht dat de voorkeur hebben. “We zijn zowel overdag of ‘s avonds beschikbaar en staan graag voor u klaar.” Kijk op de website www.resolvevisie.nl en vul het contactformulier in of bel voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Afbeelding
Onderzoeksjournalist Darshan Boerema checkt hoe ver je kan gaan met een neprijbewijs: “Bizar dat het zo makkelijk gaat" Persoonlijke verhalen 2 uur geleden
Afbeelding
Woning vol rook door schoorsteenbrand Noordwolde Politie 5 uur geleden
Afbeelding
Bjørn Johnsen traint mee met eerste selectie SC Cambuur Sport gisteren
Afbeelding
sc Heerenveen onderuit in eigen huis tegen Vitesse Sport 30 jan, 11:30
Afbeelding
SC Cambuur verliest van Fortuna Sittard na zure VAR-momenten Sport 30 jan, 09:43
Afbeelding
Arriva rijdt met 'Thialf Express' tijdens Daikin NK Afstanden Heerenveen Sport 28 jan, 12:00
Afbeelding
Jack Werkman voorgedragen als nieuwe burgemeester van Ooststellingwerf Politiek 27 jan, 15:00
Afbeelding
SC Cambuur versterkt zich met Ben Rienstra Sport 27 jan, 13:47