Afbeelding
Foto: Website Oosterwolde.nl

BIZ-samenwerking ondernemers Oosterwolde en gemeente gaat door

Zakelijk

De gemeente Ooststellingwerf meldt dat de samenwerking tussen de gemeente en ondernemers in het centrum Oosterwolde een verdere boost krijgt in 2021. Volgend jaar wordt in het centrum van Oosterwolde gewerkt met een zogenoemde Bedrijveninvesteringszone (BIZ).

Een BIZ is een afgebakend gebied zoals een winkelgebied, waarin ondernemers en eigenaren samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. Alle ondernemers en eigenaren in de BIZ betalen daaraan mee.

Voldoende draagvlak na onderzoek
In november zijn alle ondernemers en eigenaren in het BIZ gebied gevraagd om een stem uit te brengen voor of tegen de invoering van de BIZ in Oosterwolde. Hieruit bleek er voldoende draagvlak te zijn voor de BIZ. De bijdrage wordt vanaf 2021 ingesteld voor een periode van vijf jaar.

Het Ooststellingwerver college van burgemeester en wethouders feliciteert de initiatiefnemers met de uitkomst. Wethouder Marcel Bos: “Een meerderheid spreekt zich uit voor deze BIZ. Hieruit blijkt voor mij een brede steun voor de aanpak en koers van het centrum. Ik vind het in deze tijd een prachtig signaal, dat we met vertrouwen naar de toekomst blijven kijken en met elkaar de schouders eronder willen zetten. We verheugen ons op de verdere samenwerking voor een krachtig en prachtig Winkelgebied van Oosterwolde”

Initiatief van ondernemersvereniging en van de vastgoedvereniging
In april 2020 is het college verzocht om medewerking te verlenen aan een procedure voor het instellen van een BIZ in het centrum van Oosterwolde. Er is door de initiatiefnemers (de ondernemersvereniging en de vastgoedvereniging in het centrum van Oosterwolde) sinds die tijd hard gewerkt op verschillende fronten. Op basis van de proefpeiling hebben ze het college in september 2020 gevraagd de procedure voor het instellen van een BIZ in gang te zetten.

Op 20 oktober 2020 heeft de gemeenteraad besloten om de Verordening op de heffing en de invordering van een BIZ-bijdrage en de subsidie voor de Bedrijven Investeringszone Centrum Oosterwolde 2021 vast te stellen. Na vaststelling van de verordening heeft de wettelijk vereiste draagvlakmeting plaatsgevonden.

Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 3 uur geleden
Afbeelding
Fit worden op het platteland Sport 5 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen gisteren
(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.
"We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers" Algemeen 17 apr, 08:00
Jeugd Sportclub Makkinga blij met nieuwe trainingspakken
Nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Sportclub Makkinga Sport 16 apr, 16:00
Voetbalteam Old Stars doen Walking Football op het veld bij SV Oosterwolde
Aftrap OldStars Walking Football, veilig en gezond Sport 15 apr, 16:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
VOGELS VAN HET DRENTS-FRIESE WOLD Natuur 15 apr, 08:58