Afbeelding

Kijk binnen bij de duurzame woning van Aaltien

Wonen

De huiseigenaar leidt je rond tijdens de thematours van de Duurzame HuizenRoute

KATLIJK – Huiseigenaar Aaltien uit Katlijk vertelt op zaterdag 9 april om 14:00 uur over haar energie neutrale jaren ’90-woning. Tijdens deze thematour vertelt de huiseigenaar over de lucht/waterwarmtepomp, zonnepanelen en hoe de woning van het aardgas afging. Inwoners uitprovincie Fryslân zijn van harte welkom om ideeën op te doen en al hun vragen aan Aaltien testellen. Inschrijven is gratis en kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

“Toen ik mijn huis ging verduurzamen had ik zelf graag met ervaringsdeskundigen gepraat”, zegtAaltien. “Hoe pak je het aan? Wat kost het? Nu heb ik zelf ervaringen opgedaan met zonnepanelen, een warmtepomp en hoe je dit toepast in een bestaand huis. Dit deel ik graag met andere huiseigenaren die aan de slag willen met hun woning. Ik vertel hoe ik het aanpakte, wat erbij komt kijken en ik laat gerust de installaties en jaarafrekeningen zien.”

Gratis inschrijven voor de thematour

In maart en april vinden in heel Nederland thematours plaats. Tijdens de thematours leiden huiseigenaren bezoekers rond in en om hun woning. Ze vertellen enthousiast hoe zij het verduurzamen van hun woning hebben aangepakt. In provincie Fryslân worden vier thematours georganiseerd in Garyp, Katlijk, Leeuwarden en Westhoek. Inwoners zijn van harte welkom om ideeën op te doen. Bekijk het overzicht van alle thematours via de website van de Duurzame HuizenRoute.

Duurzame Huizen Route

De thematours zijn onderdeel van de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform voor iedereen met interesse in duurzaam wonen en (ver)bouwen. De thematours worden mede mogelijk gemaakt door provincies Fryslân, Zuid-Holland en 43 gemeenten. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.

Afbeelding
Onderzoeksjournalist Darshan Boerema checkt hoe ver je kan gaan met een neprijbewijs: “Bizar dat het zo makkelijk gaat" Persoonlijke verhalen 2 uur geleden
Afbeelding
Woning vol rook door schoorsteenbrand Noordwolde Politie 5 uur geleden
Afbeelding
Bjørn Johnsen traint mee met eerste selectie SC Cambuur Sport 23 uur geleden
Afbeelding
sc Heerenveen onderuit in eigen huis tegen Vitesse Sport 30 jan, 11:30
Afbeelding
SC Cambuur verliest van Fortuna Sittard na zure VAR-momenten Sport 30 jan, 09:43
Afbeelding
Arriva rijdt met 'Thialf Express' tijdens Daikin NK Afstanden Heerenveen Sport 28 jan, 12:00
Afbeelding
Jack Werkman voorgedragen als nieuwe burgemeester van Ooststellingwerf Politiek 27 jan, 15:00
Afbeelding
SC Cambuur versterkt zich met Ben Rienstra Sport 27 jan, 13:47