Afbeelding

Kijk binnen bij de duurzame woning van Aaltien

Wonen

De huiseigenaar leidt je rond tijdens de thematours van de Duurzame HuizenRoute

KATLIJK – Huiseigenaar Aaltien uit Katlijk vertelt op zaterdag 9 april om 14:00 uur over haar energie neutrale jaren ’90-woning. Tijdens deze thematour vertelt de huiseigenaar over de lucht/waterwarmtepomp, zonnepanelen en hoe de woning van het aardgas afging. Inwoners uitprovincie Fryslân zijn van harte welkom om ideeën op te doen en al hun vragen aan Aaltien testellen. Inschrijven is gratis en kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

“Toen ik mijn huis ging verduurzamen had ik zelf graag met ervaringsdeskundigen gepraat”, zegtAaltien. “Hoe pak je het aan? Wat kost het? Nu heb ik zelf ervaringen opgedaan met zonnepanelen, een warmtepomp en hoe je dit toepast in een bestaand huis. Dit deel ik graag met andere huiseigenaren die aan de slag willen met hun woning. Ik vertel hoe ik het aanpakte, wat erbij komt kijken en ik laat gerust de installaties en jaarafrekeningen zien.”

Gratis inschrijven voor de thematour

In maart en april vinden in heel Nederland thematours plaats. Tijdens de thematours leiden huiseigenaren bezoekers rond in en om hun woning. Ze vertellen enthousiast hoe zij het verduurzamen van hun woning hebben aangepakt. In provincie Fryslân worden vier thematours georganiseerd in Garyp, Katlijk, Leeuwarden en Westhoek. Inwoners zijn van harte welkom om ideeën op te doen. Bekijk het overzicht van alle thematours via de website van de Duurzame HuizenRoute.

Duurzame Huizen Route

De thematours zijn onderdeel van de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform voor iedereen met interesse in duurzaam wonen en (ver)bouwen. De thematours worden mede mogelijk gemaakt door provincies Fryslân, Zuid-Holland en 43 gemeenten. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 8 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 14 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 23 apr, 12:00
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 apr, 08:00