Afbeelding
Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

sc Heerenveen hervat competitie met knappe overwinning tegen Fortuna Sittard

Sport

HEERENVEEN - sc Heerenveen is de competitie na de interlandbreak uitstekend begonnen. In het competitieduel tegen Fortuna Sittard wist het maar liefst met 3-0 te winnen. De doelpunten in het Abe Lenstra Stadion kwamen op naam van Thom Haye (2x) en Ion Nicolaescu. Met de overwinning staat de ploeg van Kees van Wonderen nu op een knappe zevende plek in de Eredivisie. Lees hieronder nog eens het wedstrijdverslag. 

sc Heerenveen zette zaterdagavond in eigen huis meteen de toon. Een knappe slalom van Osame Sahraoui werd door spits Pelle van Amersfoort bijna direct bekroond met een doelpunt. Zijn schot verdween rakelings langs de kruising. Fortuna was daarmee gewaarschuwd. 

Bijna hielp diezelfde Sahraoui de bezoekers een handje, door een terugspeelbal panklaar in de voeten van Tijani Noslin te leggen. Zijn schot werd echter knap gepareerd door doelman Andries Noppert. 

Daarna werd het spel er niet beter op. Beide ploegen zaten er kort op, waardoor het voetbal slordig was van beide kanten. De kansen kwamen vooral uit individuele acties en schoten van afstand. Zo was Alen Halilovic in de 28e minuut dichtbij een treffer, maar vond hij wederom de goed keepende Noppert op zijn pad. 

Ook Thom Haye liet zien over een uitstekend schot te beschikken. Van zo’n dertig meter besloot hij het doel van Ivor Pandur onder vuur te nemen. De doelman wist echter redding te brengen. 

Op slag van rust lukte het dan wel. Een vrije trap van Haye werd opgepikt door Simon Olsson en hij liep het strafschopgebied in. Hij probeerde de bal voor het doel te brengen, maar raakt daarbij de hand van Mitchell Dijks. De arbiter Jeroen Manschot wees vervolgens onverbiddelijk naar de stip. Oog in oog met Pandur faalde Haye vervolgens niet, door de bal keuring in de rechter hoek te schuiven. 

Fortuna Sittard wilde deze treffer na rust direct repareren en kwam ook dichtbij. Kaj Sierhuis raakte de binnenkant van de paal, maar de bal kaatste terug het veld in. 

In de zestigste minuut kwam Heerenveen in een zetel te zitten. Na een vlijmscherpe counter werd Sahraoui binnen de beruchte lijnen gevloerd en kregen de Friezen wederom een strafschop. Ook deze werd door Haye onberispelijk binnen geschoten (2-0). 

Spits Ion Nicolaescu maakte er in de slotfase vervolgens nog 3-0 van, waardoor de ploeg van Kees van Wonderen nu op een prachtige zevende plek staat in de Eredivisie. 

Afbeelding
Met dit nummer gaat Joost Klein ons land vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Afbeelding
Filmwerf draait 'The Quiet Girl' Cultuur 29 feb, 18:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 15:00
Afbeelding
Gemeente Weststellingwerf lanceert meldpunt voor huurders Politiek 29 feb, 12:00
Afbeelding
Uitslaande brand in leegstaande woonboerderij aan de Domeinenweg in De Blesse 112-Nieuws 29 feb, 08:54
Afbeelding
Meer dan 500 Friese katten raakten vermist in 2023 Natuur 28 feb, 18:00