Amin Sarr maakte zondagmiddag twee doelpunten tegen FC Groningen.
Amin Sarr maakte zondagmiddag twee doelpunten tegen FC Groningen. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

sc Heerenveen wint overtuigend van FC Groningen

Sport

HEERENVEEN - sc Heerenveen won afgelopen zondag overtuigend van FC Groningen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 3-1 voor de Feansters. De doelpunten kwamen op naam van Amin Sarr (2x) en Pelle van Amersfoort. Heerenveen stijgt daarmee naar een keurige zevende plek op de ranglijst. Lees hieronder nog eens de hoogtepunten terug. 

Heerenveen startte bijzonder sterk aan de wedstrijd. Nadat doelman Noppert in de eerste minuten de spits al eens uitkapte, lanceerde hij in de vijfde minuut Amin Sarr de diepte in. Sarr omspeelde met een handige beweging de keeper en zette het Abe Lenstra Stadion op zijn kop (1-0). 

Daarna lieten de Feansters de teugels wat vieren en kwam Groningen beter in de wedstrijd. Uit een hoekschop wist Krüger vlak voor rust de bal langs Noppert te krijgen (1-1). 

Ook na rust was FC Groningen gevaarlijk. Uit een hard schot van Suslov wist Noppert met een prachtige zweefduik de 1-2 te voorkomen. 

Uiteindelijk wist Heerenveen de wedstrijd in de slotfase de wedstrijd in het slot te gooien. Uit een hoekschop wist Pelle van Amersfoort de 2-1 tegen de touwen te koppen.

Kort daarna stoomde Köhlert op en leverde een prachtige pass op richting Amin Sarr. De spits wist wel raad met dit buitenkansje en schoot direct de beslissende 3-1 tegen de touwen. 

Daarmee stijgt sc Heerenveen naar de zevende plaats in de Eredivisie. 

Afbeelding
VaroCare, de meest efficiënte manier van zwachtelen: “Therapeutische elastische kousen en klittenbandzwachtels" Gezondheid 27 mrt., 12:00
Afbeelding
Dorian Zwartepoorte is OERsterk gezondheidscoach “Het is mijn doel mensen weer in hun kracht te zetten" Gezondheid 27 mrt., 09:00
Afbeelding
Convenant Fryslân Werkt: Samen werk maken van werk! Samenleving 26 mrt., 18:00
Afbeelding
Nieuw Talent Orkest Ooststellingwerf Verenigingen 26 mrt., 15:00
Afbeelding
Word ook vrijwilliger in het Hospice van Heerenveen Duurzaamheid 26 mrt., 15:00
Afbeelding
Smakelijke geschiedenis van 200 jaar Koloniën op je bord... Culinair 26 mrt., 10:00
Afbeelding
Harlingen populairste Friese woongemeente in 2022 Wonen 25 mrt., 18:00
Afbeelding
Werken bij OlmenEs? Algemeen 25 mrt., 12:00