Haye en Halilovic van sc Heerenveen balen na de nederlaag.
Haye en Halilovic van sc Heerenveen balen na de nederlaag. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Heerenveen verliest met minimaal verschil van PSV

Sport

HEERENVEEN - sc Heerenveen verloor zondag met klein verschil van PSV. In het Abe Lenstra Stadion besliste Cody Gakpo een kwartier voor tijd de wedstrijd. De overwinning was terecht, maar doelman Andries Noppert onderscheidde zich met een aantal prima reddingen, waardoor een resultaat dichtbij was voor de ploeg van trainer Kees van Wonderen. 

De Feansters schoten uit de startblokken, met direct een levensgrote kans voor Amin Sarr. De spits van Heerenveen werd niet aangepakt en kon door de as opstomen richting doelman Benitez. Uiteindelijk kon de verdediging van PSV net op tijd ingrijpen middels een sliding. 

Daarna was het de beurt aan PSV. Eerst was het Sangare die met een schot de lat raakte en vervolgens was spits Yorbe Vertessen dichtbij. Zijn stift werd gepakt door de snel uitkomende doelman Noppert. 

Na rust was invaller El Ghazi met een schitterende vrije trap dichtbij de openingstreffer, maar Noppert voorkwam deze met een zweefduik. Zo leek de wedstrijd op een brilstand af te stevenen.

Een kwartier voor tijd had linksbuiten Cody Gakpo echter een briljante ingeving. Hij zette een 1-2 combinatie op met zijn sterke lichaam en schoot de bal onberispelijk laag en hard in de rechterhoek. Doelman Noppert kon deze bal helaas ook niet meer keren.

Zo eindigt de wedstrijd in een verdiende, maar kleine overwinning voor PSV. Op zaterdag gaat Heerenveen op bezoek bij Go Ahead Eagles, een weerzien voor trainer Kees van Wonderen. 

Afbeelding
Gemeentehuis Weststellingwerf kleurt blauw vanwege jubileum Canadian Royal Airforce Politiek 1 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 3 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 5 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 17 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 19 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 22 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00