Haye en Halilovic van sc Heerenveen balen na de nederlaag.
Haye en Halilovic van sc Heerenveen balen na de nederlaag. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Heerenveen verliest met minimaal verschil van PSV

Sport

HEERENVEEN - sc Heerenveen verloor zondag met klein verschil van PSV. In het Abe Lenstra Stadion besliste Cody Gakpo een kwartier voor tijd de wedstrijd. De overwinning was terecht, maar doelman Andries Noppert onderscheidde zich met een aantal prima reddingen, waardoor een resultaat dichtbij was voor de ploeg van trainer Kees van Wonderen. 

De Feansters schoten uit de startblokken, met direct een levensgrote kans voor Amin Sarr. De spits van Heerenveen werd niet aangepakt en kon door de as opstomen richting doelman Benitez. Uiteindelijk kon de verdediging van PSV net op tijd ingrijpen middels een sliding. 

Daarna was het de beurt aan PSV. Eerst was het Sangare die met een schot de lat raakte en vervolgens was spits Yorbe Vertessen dichtbij. Zijn stift werd gepakt door de snel uitkomende doelman Noppert. 

Na rust was invaller El Ghazi met een schitterende vrije trap dichtbij de openingstreffer, maar Noppert voorkwam deze met een zweefduik. Zo leek de wedstrijd op een brilstand af te stevenen.

Een kwartier voor tijd had linksbuiten Cody Gakpo echter een briljante ingeving. Hij zette een 1-2 combinatie op met zijn sterke lichaam en schoot de bal onberispelijk laag en hard in de rechterhoek. Doelman Noppert kon deze bal helaas ook niet meer keren.

Zo eindigt de wedstrijd in een verdiende, maar kleine overwinning voor PSV. Op zaterdag gaat Heerenveen op bezoek bij Go Ahead Eagles, een weerzien voor trainer Kees van Wonderen. 

Afbeelding
Arriva rijdt met 'Thialf Express' tijdens Daikin NK Afstanden Heerenveen Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Jack Werkman voorgedragen als nieuwe burgemeester van Ooststellingwerf Politiek 27 jan, 15:00
Afbeelding
SC Cambuur versterkt zich met Ben Rienstra Sport 27 jan, 13:47
Afbeelding
SC Cambuur-trainer Sjors Ultee na overwinning bij FC Groningen: “We zijn op alle momenten volwassen geweest" Sport 27 jan, 12:30
Afbeelding
Nog veel te winnen op het gebied van databescherming Zakelijk 27 jan, 12:00
Afbeelding
4 februari: de allereerste 'Dag van de Natuurijsmeester' Sport 27 jan, 10:00
Afbeelding
Opvallende stijging: Nederland kent steeds meer huizen met schimmel en zwamgroei Samenleving 26 jan, 18:00
Afbeelding
Tialda Hoogeveen geïnstalleerd als nieuwe Berneboeke-ambassadeur Educatie 26 jan, 15:05