SV Oosterwolde wil zo gauw mogelijk van de dure energie af.
SV Oosterwolde wil zo gauw mogelijk van de dure energie af. Foto: Unsplash.com

SV Oosterwolde bouwt aan de toekomst: “We willen zo gauw mogelijk van de dure energie af”

Sport

OOSTERWOLDE - Particulieren, bedrijven, maar ook sportclubs houden met argusogen de stijgende energierekening in de gaten. Diverse sportclubs nemen al maatregelen om de stijgende gasprijs te bestrijden. Zo wordt er bij clubs al minder, of helemaal niet meer gedoucht na een training en wordt er geïnvesteerd in duurzame oplossingen. SV Oosterwolde is een club, die los van de ontwikkelingen van de energieprijs, al langere tijd bezig is met het verduurzamen van het sportcomplex. Op maandag 19 september werd officieel gestart met de voorbereiding met de nieuwbouw. Voorzitter Klaas van Weperen neemt ons mee in dat proces.

“Natuurlijk maken wij ons ook zorgen over de stijgende energieprijs”, begint Klaas zijn verhaal. “De rekeningen moeten toch betaald worden. Maar wij proberen daar zo goed en efficiënt mogelijk op in te spelen. Gelukkig zijn we al een tijdje bezig met verduurzaming. We willen zo gauw mogelijk van de dure energie af.”

Zelfvoorzienende vereniging

En dat proces komt nu op gang. Op 19 september is officieel gestart met de voorbereiding van de nieuwbouw. “De bedoeling is om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden. Zo leggen we onder andere zonnepanelen aan en worden de oude korfbal kleedkamers opgeknapt en worden er vier ruime kleedkamers bijgebouwd en voorzien van vloerverwarming. Daarnaast is het hele veld inmiddels voorzien van ledverlichting. Dat zijn grandioze positieve ontwikkelingen. Daar heeft de gemeente ook een belangrijke bijdrage in geleverd en daar zijn we heel content mee.” 

Voldoen aan huidige eisen

De nieuwe kleedkamers zijn een slag groter dan de oude en bieden ruimte aan meerdere teams. “Dat is gewoon nodig met de huidige eisen. Het maakt je veel flexibeler. Onze club groeit en vooral de groei van de jeugd is erg motiverend. Met deze investeringen willen we dat op langere termijn zo houden en er voor zorgen dat er in de toekomst nog steeds op een betaalbare manier gevoetbald kan worden.” 

Werkzaamheden in maart klaar

Wel of niet douchen is bij SV Oosterwolde dus geen discussie. Klaas hoopt dat de werkzaamheden halverwege maart (op de parkeergelegenheid na) afgerond zijn.  

De bedoeling is om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden.

Club zit in de lift

SV Oosterwolde groeit. Na de fusie twee jaar geleden met De Griffioen begint het de vruchten te plukken. Ook het vlaggenschip presteert, want het het eerste team mag verder bekeren. Twee van de drie wedstrijden werden gewonnen. “Het team staat er. Het is een smalle basis, maar er zit een teamgeest in, daar geniet je van. We hebben er zin in!” 

Afbeelding
Gemeentehuis Weststellingwerf kleurt blauw vanwege jubileum Canadian Royal Airforce Politiek 26 minuten geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 2 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 4 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 16 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 18 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 21 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00