Afbeelding
Foto: Bas Huybers - Huybers.com

Super Trot Cup op Victoriapark Wolvega

Sport

WOLVEGA - Op zaterdag 18 juni staan er geweldige paardenraces in Wolvega op het programma. Het belooft een spectaculaire dag te worden voor Duitse, Franse en Nederlandse paarden. Ze komen allemaal naar Friesland om te strijden voor een ongelofelijk goed gevulde prijzenpot van ruim 45.000 euro. 

Het evenement op zaterdag is een welkome afwisseling voor het publiek. De afgelopen weken werd er alleen op vrijdagochtend gekoerst omwille van de uitzendrechten waarover afspraken zijn gemaakt met de Franse wedgigant PMU. In samenwerking met die laatste belooft het aankomende zaterdag op sportief vlak een topmeeting te worden. Maar liefst zeven races staan er op het programma waarin Duitse, Franse en Nederlandse paarden het tegen elkaar op zullen nemen.

Het sportieve draversgeweld zal vanaf de eerste race - aanvang 10.50 uur - al los gaan barsten. 

Super Trot Cup

De meeste ogen zullen gericht zijn op de Super Trot Cup. Een fantastische race, waarin naast een prijzenpot van € 16.500, drie felbegeerde startbewijzen zijn te verdienen voor de grote finale in Berlijn. Met zo’n startticket op zak mag er in het fameuze Derby weekend van Berlijn (gehouden in augustus) worden gestart in een race waarin € 70.000 valt te verdienen voor de deelnemers. Het zal zaterdag op Victoriapark een interessant gevecht worden tussen de enerzijds ervaren klasse paarden uit de training van Paul Hagoort uit Oldetrijne, de gevaarlijke Bayard van de Duitser Michael Nimczyk en Jank Summerland die met Nationaal kampioen Jaap van Rijn voor de winst gaat.

Het gevecht om de felbegeerde hoofdprijs kan ook uitmonden in een broederstrijd: Danny Brouwer uit Oudeschoot die met de pas vierjarige publiekslieveling Luuk Schermer aan de start komt en Micha Brouwer die voor zijn werkgever (Paul Hagoort) Winnetou Diamant aan een overwinning moet helpen. 

Kortom: een zeer interessant programma op Victoriapark, dat haar deuren aanstaande zaterdag al om 10.00 uur opent voor het publiek. 

De races zijn ook online live te volgen op Zeturf.nl

Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 4 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 16 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 20 uur geleden
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen gisteren
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement gisteren
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00