Afbeelding
Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Nyck De Vries gaat toch deelnemen aan 24 uur van Le Mans

Sport

SNEEK - Autocoureur Nyck de Vries neemt toch deel aan de 24 uur van Le Mans. De Sneker vervangt Philippe Cimadomo, die na meerdere incidenten in de vrije training van de legendarische race is geschorst van deelname. Hij zal uitkomen voor het Franse TDS Racing in de LMP2 klasse, de lagere klasse voor prototype auto’s. De Vries zal zijn stoeltje delen met Landgenoot Tijmen van der Helm, die ook voor TDS uit zal komen. 

De Formule 2 en Formule E kampioen neemt deel aan zijn vierde 24 uur van Le Mans. Eerder deed hij in 2019 en 2020 mee met Racing Team Nederland en in 2021 met G-Drive Racing. 

Eerder dit jaar maakte Nyck zijn debuut in de Formule 1, door in Barcelona de eerste vrije training te rijden voor F1-team Williams.

Hij zal de race, die zaterdag 11 juni om 16:00 begint, koud van start gaan. Alle vrije trainingen zijn al geweest, dus de Vries zal het moeten doen met de Warming-up om de auto te leren kennen. De 24 uur van Le mans is een jaarlijkse lange afstandsrace op het beruchte Circuit de la Sarthe en valt binnen het World Endurance Championship. In totaal zijn er vier verschillende klassen. De LMP1 zijn de snelsten en strijden om de algemene winst. Daarna komen de LMP2 die minder downforce hebben en zonder hybride systemen rijden. Ook zijn er twee toerwagen klassen.

Afbeelding
Check dit voor je met de auto op vakantie gaat! Algemeen 42 minuten geleden
Afbeelding
Het wordt warm! Dit kan je doen om toch koel te blijven Wonen 18 uur geleden
Afbeelding
Friezin Laura Vlasblom doet mee aan Expeditie Robinson Samenleving 22 uur geleden
Afbeelding
Zo houd je je huisdier koel tijdens de hitte Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
Bijeenkomst voor mensen met longkanker en hun familie in Medisch Centrum Leeuwarden Gezondheid 10 aug, 18:00
Afbeelding
Dodo Festival in Bakkeveen is terug en veelzijdiger dan ooit! Evenement 10 aug, 15:00
Afbeelding
Tips voor jouw huisdier in de zomer Algemeen 10 aug, 15:00
Afbeelding
Tweede editie van de Stellingwerfse Voetbalweek groot succes Sport 10 aug, 15:00