SC Makkinga – Smilde’94

Voor aanvang van de wedstrijd tegen Smilde ’94 werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het plotselinge overlijden van Folkert de Jong, oud-lid, voormalig leider, vrijwilliger en zoon van consul Henk de Jong.

Makkinga had een voortreffelijke start, want na twee minuten stond het al 1-0. Na een goede pass van Coert de Bie kwam Jonne Bijstra alleen voor de keeper te staan, die hij vervolgens met een prachtige lob passeerde.

Het eerste half uur was de thuisclub de betere ploeg en creëerde ook wel kansen maar de schoten en kopballen ontbeerden kracht of de juiste richting.

Ook de gasten, die langzamerhand wat beter in de wedstrijd kwamen kregen enkele mogelijkheden, maar veel problemen leverde dit niet op voor keeper Sven Vegelien.

Ook in het begin van de tweede helft kwam het meeste gevaar van de thuisclub. Nadat een schot van Ivo Savenije via de vuisten van de keeper onschadelijk was gemaakt werd het vlak daarna toch 2-0.

Via Jonne Bijstra en Mark de Groot kwam Ivo Savenije opnieuw in balbezit en met een hard schot vanaf 20 meter werd de keeper kansloos gelaten. Het werd zelfs 3-0 toen opnieuw Ivo Savenije met een strak schot de keeper passeerde. De wedstrijd leek gespeeld, maar niets was minder waar.

Nadat Sven Vegelien een goede redding had verricht, werd verzuimd om de bal weg te werken, waarna een afstandsschot doel trof. Aan beide zijden deden zich wel kansen voor, maar men faalde in de afwerking of de kansen werden slecht uitgespeeld.

Het werd 3-2 toen een speler van Smilde ’94 iets teveel vrijheid kreeg en de kans goed afrondde.

Inmiddels waren Teun Mulder en Bas Dolman in het veld gekomen voor Thijs Hamstra en Chiel Platje.

Vlak voor tijd had de thuisclub 4-2 moeten scoren maar Luko Reinders en Bas Dolman lieten geweldige mogelijkheden onbenut, waarna Smilde ’94 een minuut voor tijd de gelijkmaker liet noteren. Makkinga liet daardoor opnieuw dure punten liggen in de strijd tegen degradatie.

Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 3 uur geleden
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 6 uur geleden
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 7 uur geleden
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 8 uur geleden
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 9 uur geleden
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 13 uur geleden
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Filmhuis Noordwolde draait 26 april de film Anatomy of a Fall Cultuur 22 apr, 12:00