Afbeelding

SC Makkinga – Smilde’94

Sport

Voor aanvang van de wedstrijd tegen Smilde ’94 werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het plotselinge overlijden van Folkert de Jong, oud-lid, voormalig leider, vrijwilliger en zoon van consul Henk de Jong.

Makkinga had een voortreffelijke start, want na twee minuten stond het al 1-0. Na een goede pass van Coert de Bie kwam Jonne Bijstra alleen voor de keeper te staan, die hij vervolgens met een prachtige lob passeerde.

Het eerste half uur was de thuisclub de betere ploeg en creëerde ook wel kansen maar de schoten en kopballen ontbeerden kracht of de juiste richting.

Ook de gasten, die langzamerhand wat beter in de wedstrijd kwamen kregen enkele mogelijkheden, maar veel problemen leverde dit niet op voor keeper Sven Vegelien.

Ook in het begin van de tweede helft kwam het meeste gevaar van de thuisclub. Nadat een schot van Ivo Savenije via de vuisten van de keeper onschadelijk was gemaakt werd het vlak daarna toch 2-0.

Via Jonne Bijstra en Mark de Groot kwam Ivo Savenije opnieuw in balbezit en met een hard schot vanaf 20 meter werd de keeper kansloos gelaten. Het werd zelfs 3-0 toen opnieuw Ivo Savenije met een strak schot de keeper passeerde. De wedstrijd leek gespeeld, maar niets was minder waar.

Nadat Sven Vegelien een goede redding had verricht, werd verzuimd om de bal weg te werken, waarna een afstandsschot doel trof. Aan beide zijden deden zich wel kansen voor, maar men faalde in de afwerking of de kansen werden slecht uitgespeeld.

Het werd 3-2 toen een speler van Smilde ’94 iets teveel vrijheid kreeg en de kans goed afrondde.

Inmiddels waren Teun Mulder en Bas Dolman in het veld gekomen voor Thijs Hamstra en Chiel Platje.

Vlak voor tijd had de thuisclub 4-2 moeten scoren maar Luko Reinders en Bas Dolman lieten geweldige mogelijkheden onbenut, waarna Smilde ’94 een minuut voor tijd de gelijkmaker liet noteren. Makkinga liet daardoor opnieuw dure punten liggen in de strijd tegen degradatie.

Afbeelding
1,3 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe woonruimte door herbestemming Duurzaamheid 10 uur geleden
Afbeelding
Vraag vóór 1 september 2022 je huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Financieel 18 uur geleden
Afbeelding
Open Tuin- en imkerijdag bij De Kleine Salamander Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
Wie worden de Olympische helden van de Toekomst Sport 30 jun, 18:00
Afbeelding
RUG aan de slag met Fries praten tegen computer Samenleving 29 jun, 18:00
Afbeelding
Meer ruimte op markt recreatiewoningen Recreatie & Ontspanning 29 jun, 12:00
Afbeelding
Het is vandaag ModderDag! Algemeen 29 jun, 10:00
Afbeelding
Uitstoot broeikasgassen daalt in Friesland harder dan in Nederland Algemeen 29 jun, 06:00