SC Makkinga – Steenwijker Boys

De gasten waren in de eerste helft de betere en meest aanvallende partij maar echt gevaarlijk werd het aanvankelijk niet voor keeper Sven Vegelien. Na twintig minuten een grote kans voor Steenwijker Boys toen een der voorwaartsen na een verdedigingsfout vrij voor keeper Sven Vegelien verscheen. De inzet belandde echter naast de goal. Na een half uur opnieuw een grote kans voor de gasten, de verdediging inclusief de keeper werd omspeeld maar een geweldige redding van de sterk spelende Hessel Lugtenberg voorkwam erger. Tegen de verhoudingen in kwam de thuisclub vlak voor de pauze aan de leiding. Een vrije trap van Chiel Platje belandde in eerste instantie in de muur terecht maar in de rebound wist hij de bal in de rechter benedenhoek te plaatsen: 1-0.

Ook na rust waren er voor de gasten de nodige kansen om gelijk te maken maar de bal ging over het doel, naast via de buitenkant paal, terwijl Jort Bijstra een inzet van de lijn haalde. Toch werd het verdiend gelijk toen uit een corner de bal via een verdediger in het doel verdween. Ook de thuisclub die het vanmiddag moest stellen zonder de afwezige Ivo Savenije kreeg nog enkele kansjes. Een kopbal van Hessel Lugtenberg na een corner van Mark de Groot ging naast terwijl een schot van Luko Reinders werd geblokt. In deze tweede helft werden Tycho Hamstra, Chiel Platje en Jurre Bijstra nog vervangen door Hessel Douma, Teun Mulder en Coert de Bie. Maar de stand zou geen wijzigingen meer ondergaan, ondanks nog een paar hachelijke situaties voor het doel van de Makkingasters.

Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 7 uur geleden
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 23 uur geleden
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 23 apr, 12:00