Knokken met je Hart editie 2 wordt wederom uitgesteld.
Knokken met je Hart editie 2 wordt wederom uitgesteld. Foto: Rob Dijkstra

Boksgala gaat wederom niet door

Sport

LEEUWARDEN - In drie maanden stomen tientallen ondernemers uit Leeuwarden en omstreken zich klaar voor het ultieme moment: Knokken met je Hart editie 2 in het Westcord WTC Expo. Hét business boxing gala van Noord Nederland. Corona gooit echter wederom roet in het eten. Het evenement dat gepland stond op 10 december, kan daardoor weer niet plaatsvinden. En dat hakt er in, want vorig jaar werd het gala vanwege dezelfde reden ook al uitgesteld. RondOm Vandaag praat erover met initiatiefnemer Bauke Dirk Lodewijk. 

“We doen het goed, of we doen het niet”, begint een teleurgestelde Bauke Dirk zijn verhaal. Het is nu de tweede keer dat het evenement ‘Knokken met je Hart’ in het Westcord WTC Expo niet door kan gaan vanwege corona. “Dat is natuurlijk een enorm balen, want we hebben er weer keihard voor getraind met zijn allen. Dit moet het hoogtepunt zijn, daar waar je wekenlang voor getraind hebt. We hebben vorig jaar ook wel gesproken over een hybride versie of een livestream, maar dat is gewoon niet hetzelfde. Mensen willen die ring in, de echte ervaring meemaken.” 

Stichting Hartekind

Knokken met je Hart staat in het teken van Stichting Hartekind. Een stichting die onderzoek doet naar kinderen met een hartafwijking. “Een hartafwijking is nog altijd doodsoorzaak nummer een bij kinderen tot 15 jaar. Mijn zoontje Luc heeft er toen hij jong was helaas ook mee te maken gehad. Ik weet dus als geen ander hoe belangrijk het is dat er meer onderzoek naar deze ziekte komt”, legt Bauke Dirk uit. 

Ondernemers knokken door

De bokser denkt dan ook niet aan opgeven, net als overigens het gros van de andere ondernemers. “We stoppen niet, want we doen het ergens voor. Ik denk dat heel veel ondernemers nu ook meemaken dat ze fitter en weerbaarder worden. Iedereen is echt bokser geworden. Nu is het alleen wachten tot de volgende wedstrijd, wat natuurlijk normaal ook zo is in de bokswereld. En dan verwacht ik natuurlijk dat er ook wel echt wat staat. Dat het niet zo is dat er een paar ondernemers staan die even een paar lesjes gevolgd hebben, maar dat het niveau ook echt hoog ligt.”

Doneren kan nog altijd

Ondanks dat het evenement tot nader order uitgesteld wordt, is doneren nog altijd mogelijk. “Ook als je niks met boksen hebt, is het een heel mooi doel om te steunen. Dat is ook het mooie aan dit evenement. Alle ondernemers hebben een verhaal. Of dat nou iets met hartproblemen te maken heeft, of een andere achterliggende reden. Boksen is gewoon een hele mooie uitlaatklep. En als je dat door kunt vertalen naar een mooi doel als Stichting Hartekind, dan wint iedereen. Dat is ook de bedoeling geweest van onze stichting”, vertelt Bauke Dirk trots. 

Meer weten? 

Wanneer het nieuwe evenement gepland staat, is nog niet duidelijk. “We kijken nu al naar alternatieven in het voorjaar, zelfs buiten als dat de kans van slagen groter maakt.” Ben je geïnteresseerd? Neem dan eens een kijkje op de website: www.knokkenmetjehart.nl

De ondernemers blijven doorknokken.
Afbeelding
Overstekende fietsster ernstig gewond bij aanrijding met auto in De Hoeve Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 7 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
“De kogel gaat langzamer, dus moet je je stiller houden” Sport 22 mei, 12:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
Een bijkomstigheid bij de dood: Hoe leg je je erfenis vast? Financieel 21 mei, 14:30
Afbeelding
Paard & Erfgoed viert vijftiende editie met uitgebreid en indrukwekkend showprogramma Evenement 21 mei, 12:00