Sven van Beek en Joey Veerman kunnen leven met een punt.
Sven van Beek en Joey Veerman kunnen leven met een punt. Foto: Henk Jan Dijks / Dijksmedia

sc Heerenveen houdt waardevol punt over tegen PSV

sc Heerenveen heeft gisteren een knap gelijkspel weten te behalen tegen PSV. In het Abe Lenstra stadion werd het 1-1 dankzij een doelpunt van Rami Al Hajj. PSV had lange tijd het overwicht, maar wist slechts een keer te scoren.

In de eerste helft was PSV heer en meester in Heerenveen. Via vlot combinatiespel zochten de Eindhovenaren het doel van Xavier Mous. Dat resulteert in de zevende minuut bijna in een prachtige treffer van Vinicius, na een mooi hakje van Bruma.

Even later is het in de dertiende minuut alsnog raak. Via een leep balletje van Doan, verlengt Bruma de bal naar Vinicius, die vervolgens simpel binnen kan schuiven (0-1).

In de tweede helft wisselt trainer Johnny Jansen aanvallend: Al Hajj komt in het veld voor Kongolo. Dat resulteert in een goede fase voor Heerenveen, maar de Friezen weten vooralsnog niet te scoren.

Joey Veerman mag in de 73e minuut een vrije trap nemen van een meter of 35. Hij krult de bal richting de tweede paal, waar alles en iedereen onder de bal doorgaat. Keeper Drommel kan de bal wegboksen, maar in de rebound staat daar goudhaantje Al Hajj die de bal binnen werkt (1-1).

Daarna kan het alle kanten op en komt PSV dicht bij de winnende treffer, maar de bal van Bruma stuit op de paal. In de slotminuten heeft Benjamin Nygren ook een levensgrote kans, maar Obispo werkt zich voor zijn schot.

En dus eindigt een onderhoudende wedstrijd tussen Heerenveen en PSV in een 1-1 gelijkspel.

Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 4 uur geleden
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 16 uur geleden
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 18 uur geleden
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 20 uur geleden
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen gisteren
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement gisteren
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00