Sportpark Makkinga

Verslag voetbalwedstrijd Sc Makkinga-Wacker

Sc Makkinga-Wacker

In de wedstrijd tegen koploper Wacker was het eerste kansje voor de Makkingaasters, maar de verre pass van Ronnie Waringe kreeg Ivo Savenije niet onder controle.

Ook Wacker had in deze beginfase het vizier niet op scherp want kansen werden naast en over geschoten. Toch wist men na twintig minuten de leiding te nemen toen uit een corner Edwin Dekker knap binnenkopte.

Makkinga speelde veelal op de counter.

Luko Reinder zag zijn schot nog overgaan, maar na een half uur werd het toch 1-1. Ivo Savenije werd de diepte ingestuurd en met een strak schot werd de keeper kansloos gelaten.

In het laatste kwartier was Wacker de betere ploeg, maar met een aantal knappe reddingen van keeper Sven Vegelien bleef het tot aan de rust 1-1.

Na rust wist Wacker binnen het kwartier de wedstrijd te beslissen, toen de stand via Edwin Dekker, Joost vd Weide en Dennis Westerbeek naar 4-1 werd getild.

Men kreeg mogelijkheden om de score uit te breiden maar de kansen werden niet benut.

Bij Makkinga vonden vervolgens twee wissels plaats. Hessel Douma verving Ronnie Waringa terwijl Jurre Bijstra de geblesseerde Bas Dolman afloste.

Toch kreeg de thuisclub in de slotfase nog enkele kansjes maar Hessel Douma en Jurre Bijstra lieten de mogelijkheden onbenut.

Toch wist Makkinga de stand in de laatste minuten te verkleinen tot 2-4 toen Ivo Savenije vanaf de strafschopstip wist te doelpunten.

De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 1 uur geleden
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 8 uur geleden
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 20 uur geleden
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 22 uur geleden
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement gisteren
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00