Helaas geen supporters de aankomende wedstrijden in het Cambuur Stadion.
Helaas geen supporters de aankomende wedstrijden in het Cambuur Stadion. Foto: Dijks Fotografie / Anne Waterlander

Eredivisie komende drie weken zonder publiek

Sport

De komende speelrondes (13 en 14) in zowel de Eredivisie als Keuken Kampioen Divisie worden definitief niet verplaatst en gespeeld zonder publiek. Op verzoek van de clubs is deze mogelijkheid uitvoerig onderzocht door de KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, nadat het kabinet bepaalde dat de stadions de komende drie weken leeg moeten blijven om het coronavirus te bestrijden.

Uit het onderzoek is gebleken dat het uitstellen van de wedstrijden praktisch gezien vrijwel onmogelijk is en het bovendien risicovol zou zijn voor de voortgang van de competities, aangezien de ontwikkeling van het coronavirus, en daarmee de lengte van de lockdown, zeer onzeker zijn.

“Uitermate teleurstellend”, zo noemt algemeen directeur Ard de Graaf de uitkomsten van het onderzoek en de eerder al aangekondigde lockdown. “We bagatelliseren de coronaproblematiek zeker niet, maar we hebben als voetballerij aangetoond dat we onze zaken goed voor elkaar hebben en daarmee eerder onderdeel zijn van de oplossing dan van het probleem. Er zijn geen aantoonbare brandhaarden te herleiden naar de voetbalstadions en dat we het enige land in Europa zijn waar geen supporters aanwezig mogen zijn in de stadions, nota bene in de buitenlucht, is wat dat betreft veelzeggend. Dat de overheid niet eens de moeite neemt om aan tafel te gaan met de clubs uit de grootste entertainmentindustrie van het land is misschien nog wel het meest frustrerend.”

“Als SC Cambuur zijn we vanaf het begin af aan voorstander geweest van het verplaatsen van de wedstrijden in deze lockdown. Als volksclub willen we altijd voor onze Twaalfde Man spelen, maar helemaal na de afgelopen twee seizoenen, waarin we al zo geweldig zijn gesteund door onze supporters en sponsoren. Hier hebben we tot het laatst voor gestreden, maar helaas bleek dit niet haalbaar en dat we nu weer in een leeg stadion moeten spelen is een nederlaag voor ons allemaal. Het mag voor zich spreken dat we ons nu, samen met de andere clubs en stakeholders, hard gaan maken voor een zo snel mogelijk terugkeer van de supporters en sponsoren in de stadions.”

Afbeelding
Overstekende fietsster ernstig gewond bij aanrijding met auto in De Hoeve Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 7 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
“De kogel gaat langzamer, dus moet je je stiller houden” Sport 22 mei, 12:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
Een bijkomstigheid bij de dood: Hoe leg je je erfenis vast? Financieel 21 mei, 14:30
Afbeelding
Paard & Erfgoed viert vijftiende editie met uitgebreid en indrukwekkend showprogramma Evenement 21 mei, 12:00