Spijkerbroek hangen
Spijkerbroek hangen Foto: Pure Passion for Youth

Passion for Youth maakt Wolvega leuker

Sport

WOLVEGA – Het is de eerste echte volledige zomer met activiteiten van stichting Pure Passion for Youth in Wolvega, met gezellige en leuke, creatieve en sportieve acties voor jongeren.

Pure Passion for Youth

Vrijwilliger Linda Augustinus: “We zijn begonnen met vijf vrijwilligers en hebben er inmiddels zes. In 2019 hebben we de eerste plannen gemaakt. Door corona kwam er uitstel, maar we zijn wel in 2020 de straat op geweest om contacten te leggen met jongeren en een praatje te maken en in de zomer hebben we elke week met de pannakooi bij de Vlinderplas gestaan.”

“In april dit jaar zijn we een stichting geworden en hebben we subsidie gekregen waardoor we nog meer activiteiten kunnen organiseren.” “We hebben heel veel activiteiten op de planning staan deze zomer, zoals je op onze website www.purepassionforyouth.org kunt zien. Elke zaterdag is er wel iets te doen, of in het Zuiderpark in Wolvega of bij de Vlinderplas achter het Van der Valk-hotel.” 

Activiteiten

Op de website vind je ook het volledige overzicht van alle activiteiten. “Onze eerste activiteit deze zomer was een voetbaltoernooi in het Zuiderpark en dat was hartstikke leuk en gezellig. Jeugd van twaalf tot en met veertien jaar heeft ’s middags gevoetbald en van vijftien jaar en ouder ’s avonds.”

Vorig jaar zijn er vanwege de coronamaatregelen buiten het opzetten van de pannakooi, weinig evenementen georganiseerd, maar om toch op een leuke manier contact te leggen mocht de jeugd op de Pure caravan schrijven. “Ze mochten er allemaal op schrijven of tekenen, dat werden onder andere levensmotto’s. Dat was erg leuk om te zien. Daarmee werd de caravan ook steeds meer van hen, het schept een band en dat is alleen maar mooi.” Jeugd in Wolvega en omgeving vindt het fijn dat er iets voor hen wordt georganiseerd, zo blijkt. “Ook heeft de jeugd behoefte om gezien te worden en is het fijn voor hen dat er mensen zijn die hen aandacht geven. Ons geloof is wel de basis voor onze activiteiten, maar iedereen mag meedoen. Of je gelovig bent of niet maakt niet uit.”

Mensen bij elkaar brengen

“Het jeugdcentrum in Wolvega is gesloten en dat is toch wel erg jammer. Wij springen een beetje in die ontstane leegte en willen op zich erg graag een jeugdcentrum terug. Dan zouden we ook bij slecht weer activiteiten kunnen organiseren en heeft de jeugd een eigen plek om elkaar te ontmoeten.” De zes zijn vrijwilliger en azen niet op een betaalde baan in zo’n jeugdcentrum, ze doen gewoon graag iets in hun vrije tijd voor jongeren en voor de leefbaarheid in Wolvega. “Er is wel eens wat vandalisme en overlast geweest waardoor jongeren negatief in het nieuws komen, maar wij willen hen graag positieve aandacht geven en echt met hen in gesprek gaan”.

“Wij brengen graag verschillende mensen en culturen bij elkaar. We brengen mensen en groepen met elkaar in gesprek, zodat er wederzijds inzicht en respect ontstaat. Wij doen dat omdat wij graag de onvoorwaardelijke liefde van Jezus Christus willen uitdelen. Dat is onze basis. We geven die liefde zonder muurtjes op te bouwen, iedereen is welkom.”

Het is puur (’Pure’) passie en vrijwilligerswerk. Het volledige subsidiebedrag gaat op aan het organiseren van de activiteiten. Het achterliggende doel van de spelactiviteiten deze zomer is het laten zien van normen en waarden voor het milieu, voor elkaar en voor andere mensen in de samenleving. Linda: “Het is logisch dat er op de middelbare school groepjes ontstaan, dat is van alle tijden want dat hoort bij je ontwikkeling als mens, maar het is daarbij wel belangrijk dat iedereen leert respectvol met elkaar om te gaan.”

Een geslaagde middag en avond

Afgelopen zaterdag 24 juli was er een geslaagde middag en avond met met rodeobull rijden, spijkerbroek hangen, de pannakooi en zakslaan boven water. Er waren veel jongeren die de uitdaging aangingen en de high score van de bull of het spijkerbroek hangen wilden verbeteren. Superleuk!

Volgende week zaterdag 31 juli staat er een graffiti workshop op de planning met daarnaast ook de mogelijkheid om nail-art of fake-tattoos te laten zetten. Dit zal plaats vinden in het Zuiderpark vanaf 14 uur.

Spijkerbroek hangen
Afbeelding
De pannakooi
Rodeo rijden
Afbeelding
Overstekende fietsster ernstig gewond bij aanrijding met auto in De Hoeve Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 7 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
“De kogel gaat langzamer, dus moet je je stiller houden” Sport 22 mei, 12:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
Een bijkomstigheid bij de dood: Hoe leg je je erfenis vast? Financieel 21 mei, 14:30
Afbeelding
Paard & Erfgoed viert vijftiende editie met uitgebreid en indrukwekkend showprogramma Evenement 21 mei, 12:00