Foto van bovenaf op het voetbalterrein van VV Jubbega
Foto van bovenaf op het voetbalterrein van VV Jubbega Foto: Facebookpagina VV Jubbega

Gelijkspel Heerenveen in oefenduel met KV Kortrijk

Sport

JUBBEGA - Op het keurig onderhouden amateurvoetbalveld in Jubbega hielden sc Heerenveen en KV Kortrijk elkaar in evenwicht zaterdag: 2-2. De ruststand was 0-1 in Belgisch voordeel, in de tweede helft was Heerenveen de betere ploeg.

Via de livestream zagen de fans dat sc Heerenveen na vier minuten al op achterstand kwam. Xavier Mous was kansloos op een schot van spits Teddy Chevalier, dat via Pawel Bochniewicz ongelukkig van richting werd veranderd (0-1).

De Belgen begonnen scherp aan het duel en zaten er kort op. Halverwege de eerste helft kwam sc Heerenveen beter in de wedstrijd en kreeg het ook de eerste kans. Henk Veerman haalde uit, maar Timothy Derijck wierp zich ervoor. Aan de andere kwam KV Kortrijk bijna op vergelijkbare wijze op 0-2, maar de Friezen hadden nu meer geluk. Het schot van Marlos Moreno caramboleerde via Rami Kaib, dit keer naast de goal van Mous.

Acht wissels in tweede helft

Met acht nieuwe namen – Henk Veerman, Halilovic en Bochniewicz bleven staan – begon sc Heerenveen aan de tweede helft. Waar de Friezen voor rust vooral achter de Belgen aan liepen, waren de rollen nu omgedraaid. Aan de hand van de ingevallen Joey Veerman en Halilovic werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. Met twee knappe en rake afstandsknallen – één in elke hoek – zette Halilovic het duel op zijn kop (2-1).

Kort na Halilovic’ treffers was Mitchell van Bergen dicht bij de 3-1, maar hij vuurde de bal recht af op keeper Marko Ilic. De tweede Friese oefenzege op rij leek aanstaande, maar daar dacht Pape Habib Gueye anders over. De spits klopte in een luchtduel Timo Zaal en knikte de bal in de hoek (2-2). De Friezen hadden in de slotfase het deksel nog op de neus kunnen krijgen, maar een poeier van Sambou Sissoko richtte uiteindelijk alleen schade aan aan een reclamebord naast het doel.

Voor de meeschrijvers, de statistieken:

sc Heerenveen - KV Kortrijk 2-2 (0-1). 4. Chevalier 0-1, 50. Halilovic 1-1, 60. Halilovic 2-1, 79. Gueye 2-2. Opstelling sc Heerenveen (eerste helft): Mous; Akujobi, Dresevic, Bochniewicz, Kaib; Van Ottele, Halilovic, Ras; Driouech, H. Veerman, Van der Heide. Opstelling sc Heerenveen (tweede helft): Mulder; Van Ewijk, Zaal, Bochniewicz (67. Van Ottele), Numumete; Kongolo, Halilovic (67. Wendt), J. Veerman; Van Bergen, H. Veerman (67. Driouech), Shopov.

(met dank aan website sc Heerenveen)

Afbeelding
Overstekende fietsster ernstig gewond bij aanrijding met auto in De Hoeve Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 7 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
“De kogel gaat langzamer, dus moet je je stiller houden” Sport 22 mei, 12:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
Een bijkomstigheid bij de dood: Hoe leg je je erfenis vast? Financieel 21 mei, 14:30
Afbeelding
Paard & Erfgoed viert vijftiende editie met uitgebreid en indrukwekkend showprogramma Evenement 21 mei, 12:00