Van links naar rechts assistent Peter Reekers, hoofdtrainer Johnny Jansen en assistent Ole Tobiasen.
Van links naar rechts assistent Peter Reekers, hoofdtrainer Johnny Jansen en assistent Ole Tobiasen. Foto: sc Heerenveen

Oude bekende Ole Tobiasen terug bij sc Heerenveen

Sport

HEERENVEEN - Oude bekende Ole Tobiasen is terug op het ‘oude nest’ in Heerenveen. De Deen voetbalde er in de jaren negentig en keert nu terug als assistent-trainer van hoofdtrainer Johnny Jansen uit Noordwolde. De staf van de Friese profvoetbalclub is ook uitgebreid met Peter Reekers.

Beide personen zijn aanstaand seizoen de twee assistenten van Johnny Jansen. Reekers was de afgelopen jaren assistent bij Heracles Almelo, terwijl Tobiasen tot maart dit jaar hoofdcoach was bij Almere City FC in de Keuken Kampioen Divisie. Peter Reekers tekent in Friesland een contract voor drie seizoenen, Ole Tobiasen heeft getekend tot medio 2023.

Peter Reekers

Al meer dan twintig jaar is Reekers (40) actief in het Nederlandse profvoetbal. Eerst als speler van Heracles Almelo, VVV-Venlo en AGOVV Apeldoorn, daarna als assistent-trainer bij Heracles Almelo. Bij de zwart-witten was Reekers de afgelopen zeven seizoenen assistent. Sinds 2019 combineerde hij dat met het assistent-trainerschap bij Jong Oranje.

Ole ‘twee goalen’ Tobiasen

Bij de naam Tobiasen zullen de supporters van sc Heerenveen als eerste denken aan het feit dat hij ooit speler was van de club. Tussen 1995 en 1997 droeg de inmiddels 45-jarige Deen zelf het shirt met de pompeblêden. De verdediger verkaste daarna naar Ajax en kwam later nog uit voor onder meer AZ, FC Kopenhagen en de Deense nationale ploeg.

Na zijn spelerscarrière stortte Tobiasen zich op het trainersvak. De Deen trainde diverse profjeugdteams, voordat hij in 2016 bij Sparta Rotterdam aan de slag ging als assistent bij het eerste elftal en hoofdcoach van de beloften. Na twee jaar koos Tobiasen voor Almere City FC, waar hij in 2019 hoofdtrainer werd. Dat avontuur eindigde in maart.

‘Mensen die het maximale uit de spelers kunnen halen’

Technisch manager Ferry de Haan over de komst van Reekers en Tobiasen: “Van tevoren bepaal je met wat voor mensen, met wat voor trainers je wilt werken om het maximale uit de spelers en de groep te halen. Je zoekt verschillende karakters en kwaliteiten, die elkaar aanvullen en die als staf kunnen samenwerken en presteren. Zo zijn we uitgekomen bij Peter en Ole.”

“Met beiden halen we kennis en kunde in huis”, licht De Haan toe. “Peter is tactisch sterk en heeft veel aandacht voor individuele ontwikkeling. Bij sc Heerenveen hebben we genoeg talent, bij Jong Oranje heeft hij bewezen hier goed mee te kunnen werken. We zijn blij dat hij uit meerdere opties voor ons heeft gekozen. Ole heeft aangetoond dat hij een team kan laten ontwikkelen en presteren: met Almere deed hij lang bovenin mee. Bovendien is hij bekend met de clubcultuur. We hebben alle vertrouwen in beide heren en de samenwerking met Johnny.”

Harry Dekker (Staatsbosbeheer), Esther Verhagen (gemeente Ooststellingwerf) en Perry de Neef (Sundo) nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème in Ooststellingwerf Gezondheid 49 minuten geleden
Afbeelding
Gemeentehuis Weststellingwerf kleurt blauw vanwege jubileum Canadian Royal Airforce Politiek 3 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 7 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 19 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 21 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt gisteren
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00