Foto van de cover van zijn autobiografie.
Foto van de cover van zijn autobiografie.

‘Mister Heerenveen’ Gertjan Verbeek verrast als nieuwe trainer Almere City FC

Sport

ALMERE - Voetbaltrainer Gertjan Verbeek gaat aan de slag bij Almere City FC. Het is verrassend dat hij aan de slag gaat in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl hij in verschillende landen op het allerhoogste niveau als trainer actief is geweest en prijzen heeft behaald.

Hij kiest voor het hoge ambitieniveau van de jongste club uit het betaalde voetbal, dat zo graag naar het hoogste niveau wil promoveren. De man die van 1984 tot 1994 voor sc Heerenveen voetbalde en er na de eeuwwisseling ook vier jaar lang de scepter zwaaide als hoofdtrainer, ziet er een mooie uitdaging in om het voor elkaar te krijgen met Almere City FC vanuit de Keuken Kampioen Divisie te promoveren naar de eredivisie.

Tweejarig contract getekend

De 58-jarige oefenmeester die jarenlang in Jubbega woonde en tegenwoordig in de buurt van Dalfsen, heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen bij de ambitieuze polderclub.

Indrukwekkend palmares van Verbeek

Met Verbeek haalt Almere City FC een gerenommeerde en succesvolle clubtrainer in huis. Zijn cv toont meer dan 25 jaar ervaring op het hoogste niveau. De geboren Deventenaar stond aan het hoofd van clubs als Heracles Almelo, SC Heerenveen, Feyenoord en AZ, maar was ook terug te vinden bij Duitse clubs als FC Nürnberg en VfL Bochum.

Winst KNVB Beker, evenals Australische beker

Op zijn resultatenoverzicht prijkt onder andere een KNVB Beker met AZ uit Alkmaar en meer dan 70 wedstrijden in de Europa League. Een avontuur in 2019 bij het Australische Adelaide United werd door toedoen van de coronacrisis in het tweede seizoen vroegtijdig beëindigd, maar niet voordat hij ook met die club de nationale beker wist te veroveren.

Op de website van Almere City FC zegt Verbeek: “Na een aantal goede gesprekken de afgelopen periode ben ik overtuigd van de ambitie die Almere City FC heeft en wil ik graag de club vooruit helpen om die ambitie te verwezenlijken. De organisatie staat en de randvoorwaarden om te presteren zijn aanwezig. Ik kijk er naar uit om te beginnen!”

Technisch manager Teun Jacobs: “Gertjan staat voor een ultiem topsportklimaat en heeft bewezen dat hij talentvolle voetballers verder kan ontwikkelen. Wij zijn verheugd dat hij zich committeert aan de ambitie van Almere City FC. Wij zien vol vertrouwen uit naar de samenwerking.”

Afbeelding
Overstekende fietsster ernstig gewond bij aanrijding met auto in De Hoeve Algemeen 52 minuten geleden
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 5 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
“De kogel gaat langzamer, dus moet je je stiller houden” Sport 22 mei, 12:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
Een bijkomstigheid bij de dood: Hoe leg je je erfenis vast? Financieel 21 mei, 14:30
Afbeelding
Paard & Erfgoed viert vijftiende editie met uitgebreid en indrukwekkend showprogramma Evenement 21 mei, 12:00