Afbeelding
Foto: Gemeente Weststellingwerf

Energiecoaches voor Weststellingwerf

Samenleving

De gemeente Weststellingwerf wil in 2030 duurzaam en klimaatneutraal zijn. Om dit te bereiken, heeft de gemeente haar inwoners hard nodig. Daarom is de gemeente samen met Stichting De Duurzame Toekomst op zoek naar energiecoaches. Energiecoaches helpen inwoners met energie besparen. Ook adviseren ze inwoners over hun woning energiezuinig maken. Hierdoor wordt de rekening voor energie lager en verbetert het comfort in huis. Daarnaast vermindert hiermee de uitstoot van CO2.

Als coach ben je een vrijwillige ‘gids’ van stichting De Duurzame Toekomst. Op aanvraag bezoek je woningen. Samen met de bewoners kijk je naar mogelijkheden om energie te besparen. Je krijgt tijdens je bezoeken materiaal mee. Daarmee kun je mensen helpen direct aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door tochtstrippen en/of radiatorfolie te plaatsen.

Iedereen kan energiecoach worden. Voor de training is technische kennis niet nodig. Tijdens de training krijg je technische informatie over energiebesparing. Daarnaast leer je omgaan met een warmtecamera. Hoe zit het met tocht en isolatie? Hoe staat de CV ingesteld? Wat zijn de mogelijkheden van radiatorfolie en tochtstrippen? Als coach kun je straks antwoord geven op deze vragen en professioneel advies geven. Ook leer je het effect van kleine veranderingen in gedrag. Na de training weet je hoe je met inwoners ‘aan de keukentafel’ praat over energie.

Training start eind september of oktober
De training start eind september of begin oktober. De training bestaat uit vier avonden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij. De stichting start met coaches in de dorpen Boijl, Oldeholtpade en Steggerda. Inwoners uit andere dorpen zijn natuurlijk ook welkom.

Stichting De Duurzame Toekomst werkt in Weststellingwerf en is ontstaan uit Energiecoöperatie De Toekomst. De stichting heeft met de gemeente afgesproken dat zij het project energiecoaches gaan uitvoeren. De stichting begeleidt de energiecoaches. De gemeente heeft geld beschikbaar voor een goede training van het Duurzaam Bouwloket.

Als je je wilt aanmelden of nog vragen hebt, neem contact op met: energiecoach@deduurzametoekomst.nl

Afbeelding
Vraag vóór 1 september 2022 je huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Financieel 1 uur geleden
Afbeelding
Open Tuin- en imkerijdag bij De Kleine Salamander Evenement 1 uur geleden
Afbeelding
Wie worden de Olympische helden van de Toekomst Sport 19 uur geleden
Afbeelding
RUG aan de slag met Fries praten tegen computer Samenleving 29 jun, 18:00
Afbeelding
Meer ruimte op markt recreatiewoningen Recreatie & Ontspanning 29 jun, 12:00
Afbeelding
Het is vandaag ModderDag! Algemeen 29 jun, 10:00
Afbeelding
Uitstoot broeikasgassen daalt in Friesland harder dan in Nederland Algemeen 29 jun, 06:00
Afbeelding
Aanbiedingsdocument Friese IJsselmeerkust aangeboden aan mienskip Samenleving 28 jun, 20:00