Afbeelding
Foto: eigen beeld

Dorian Zwartepoorte is OERsterk gezondheidscoach “Het is mijn doel mensen weer in hun kracht te zetten”

Gezondheid

HAULE - Mensen in hun kracht zetten, zodat ze (weer) de beste versie van zichzelf kunnen zijn. Dat is het doel van de 37-jarige gezondheidscoach Dorian Zwartepoorte uit Haule. Dorian is natuurvoedingsdeskundige en daarnaast ‘OERsterk’ gezondheidscoach. Met deze basis helpt ze mensen de regie in het leven terug te nemen. 

Ben je regelmatig vermoeid, heb je iedere maand last van PMS klachten, darmklachten of loop je rond met andere vage, onverklaarbare klachten? Klop dan eens aan bij Dorian in Haule. Grote kans dat dit namelijk te maken heeft met je leefstijl.

Als OERsterk gezondheidscoach maakt Dorian je bewust van de hectische en veranderende maatschappij. Ze legt uit: “We leven tegenwoordig in een hectische en onnatuurlijke maatschappij, maar ons lichaam staat nog in de ‘oertijd’ stand. De oermens had, net als wij, een voorkeur voor zoet en zout eten. Als we vroeger zout konden vinden of iets zoetigs, dan moesten we dat binnenkrijgen. Voor lui zijn geldt hetzelfde. In de oertijd waren we alleen maar bezig. Als je dan even op je luie bips kon zitten, was dat heel fijn.” 

Daar zit volgens Dorian een groot deel van het probleem. “Tegenwoordig vind je deze drie onderdelen in overvloed. In de supermarkt is aan bijna elk product wel suiker of zout toegevoegd en hoe meer een product bewerkt wordt hoe meer moeite ons lichaam moet doen om er iets bruikbaars van te maken. Daarnaast zitten we dus veel te veel. De gemiddelde Nederlander zit ongeveer 7-10 uur per dag. Dan is het logisch dat we gezondheidsklachten beginnen te ervaren. Door mensen bewust te maken, kunnen ze makkelijker stappen zetten om dat te veranderen.”

Met een gezondere leefstijl kan je een hoop positieve veranderingen ervaren in je leven. “Dit doen we als eerste door meer ontspanning te creëren in je dagelijks leven, het toevoegen van de juiste voeding en meer te gaan bewegen.”

Dorian Zwartepoorte
De Mandestraat 12
8432RA Haule
Tel: 06 - 10 25 06 78
E-mail: info@dorianzwartepoorte.nl

Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 15 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 23 uur geleden
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 23 uur geleden
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00