Anne Krüger werkt samen met haar paarden, honden en geiten.
Anne Krüger werkt samen met haar paarden, honden en geiten.

Paard & Erfgoed pakt uit met nieuw programma

Evenement

FREDERIKSOORD - Op zondag 28 en maandag 29 mei vindt voor de zestiende keer het jaarlijkse Paard & Erfgoed plaats. Een uniek evenement voor iedereen die van het landleven houdt. Dit jaar pakt de organisatie uit met een gloednieuw showprogramma én hebben ze wat nieuws; het stoere veld. 

Al jaren vindt in het pinksterweekend de leukste plattelandsfair van Nederland plaats in de omgeving van Frederiksoord. De plattelandsmarkt, het showprogramma en de unieke historische omgeving weten elk jaar weer duizenden bezoekers te trekken. Dit jaar presenteert het evenement een compleet nieuw showprogramma. We lichten er een paar voor u uit.

Anne Krüger

Anne Krüger komt dit jaar met een bijzondere show naar Frederiksoord. Eén die je niet elke dag ziet. Het teamwerk tussen paarden, geiten, honden en mens is een bijzondere beleving. Entertainment op hoogste niveau. Wanneer werk passie wordt en vakmanschap kunst. De ‘Harmonilogie’ is de leer van beschermde afstand en vertrouwde nabijheid, die Krüger op een hele bijzondere manier in beeld brengt. Een aanrader voor iedereen die houdt van de samenwerking tussen mens en dier. 

Riddertoernooi

Dit jaar zijn het de Knights of Camelot die het riddertoernooi mogen verzorgen tijdens Paard & Erfgoed. De ridders van Camelot laten oude tijden herleven met een paardenspektakel op hoog niveau waarbij lansen versplinteren en de handigste ridder wint. Historische authenticiteit wordt nagestreefd, zowel op het vlak van aankleding, gevechtskunst maar ook in de heraldiek.


Wat is er verder te doen?

Verder bestaat het programma uit roofvogelshows en demonstraties op het gebied van honden- en paardensporten. Ga naar www.paardenerfgoed.nl voor het gehele programma. Op het gehele terrein worden ook demonstraties gegeven van oude ambachten (vooral de hoefsmid is spectaculair) en kun je kijken naar ouderwetse woonwagens, auto’s en trekkers. Ook voor kinderen is er genoeg te doen; van schminken en spelen tot een ritje op een pony of het vliegend tapijt. 

Plattelandsmarkt

Dit jaar is de plattelandsmarkt groter dan ooit. Maar liefst 120 kraampjes bieden hun koopwaar aan bij geïnteresseerd publiek. Bij veruit de meeste standhouders kun je zowel met pin als contant betalen. 

Sociaal karakter

Paard & Erfgoed heeft vanaf hun ontstaan een sociaal karakter en vandaag de dag werken ze samen met negen verschillende zorgorganisaties. Tientallen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken als vrijwilliger voor Paard & Erfgoed. Zij zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt en dat duizenden bezoekers elk jaar weer kunnen genieten. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over Paard & Erfgoed, bent u benieuwd wat u nog meer kan verwachten van het showprogramma of welke standjes er dit jaar bij zijn? Ga naar www.paardenerfgoed.nl. Hier kunt u ook alvast een kaartje kopen.

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 11 uur geleden
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 13 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 19 uur geleden
Afbeelding
Fit worden op het platteland Sport 21 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.
"We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers" Algemeen 17 apr, 08:00
Jeugd Sportclub Makkinga blij met nieuwe trainingspakken
Nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Sportclub Makkinga Sport 16 apr, 16:00
Voetbalteam Old Stars doen Walking Football op het veld bij SV Oosterwolde
Aftrap OldStars Walking Football, veilig en gezond Sport 15 apr, 16:00