Een paar leuke boeken voor kinderen.
Een paar leuke boeken voor kinderen. Foto: Bibliotheken Zuidoost Fryslân

Thema Kinderboekenweek 2022: Gi-Ga-Groen!

Educatie

FRIESLAND - Woensdag 5 oktober 2022 tot en met zondag 16 oktober is het Kinderboekenweek.

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? Wil je alles leren over planten, bloemen en kruiden? En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen? Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen! Leer over bijzonder dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten. De Kinderboekenweek 2022 is gi-ga-groen!

Tijdens de Kinderboekenweek, van 5 t/m 16 oktober, zijn de bibliotheken versierd met posters en andere materialen. De aanwezige griffelboeken zullen tentoongesteld worden en kunnen, zeker na de Kinderboekenweek, geleend worden. Mocht een boek dat je graag wilt lezen niet aanwezig zijn in jouw bibliotheek, dan kun je het altijd reserveren bij een andere bibliotheek.
De leesconsulenten van de bibliotheek hebben een leuk programma gemaakt rondom het thema. De leerlingen uit groep 4 van het basisonderwijs zijn hier voor uitgenodigd. Aan de hand van sporen van dieren die in en rond een boom wonen gaan ze opdrachten doen.

Nieuw! Waanzinnige boomhut challenge in Minecraft

Speciaal voor de Kinderboekenweek is er een spel gemaakt in Minecraft! Van 21 september tot 16 oktober kan je meedoen aan de ‘Waanzinnige boomhut challenge’ in Minecraft.

Kijk op: www.hebban.nl/kinderboekenweek/minecraft

Kinderen voor Kinderen titelsong Kinderboekenweek

Traditiegetrouw schrijft een kinderboekenauteur bij het thema van de Kinderboekenweek de titelsong van het nieuwe album van Kinderen voor Kinderen. Dit jaar schreef kinderboekenauteur Janneke Schotveld dit lied. 

Griffels en penselen

De Griffels en Penselen zijn de bekendste en belangrijkste juryprijzen voor kinderboeken, de Griffels voor de best geschreven en de Penselen voor de best geïllustreerde kinderboeken. De oorspronkelijk Nederlandstalige winnaars van een Zilveren Griffel of Penseel maken kans op de Gouden Griffel of het Gouden Penseel, die bij de start van de Kinderboekenweek worden uitgereikt.

Het is eindelijk weer zo ver!

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 7 uur geleden
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 9 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 15 uur geleden
Afbeelding
Fit worden op het platteland Sport 17 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.
"We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers" Algemeen 17 apr, 08:00
Jeugd Sportclub Makkinga blij met nieuwe trainingspakken
Nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Sportclub Makkinga Sport 16 apr, 16:00
Voetbalteam Old Stars doen Walking Football op het veld bij SV Oosterwolde
Aftrap OldStars Walking Football, veilig en gezond Sport 15 apr, 16:00