Afbeelding
Foto: Rob Dijkstra

Column Rijkele Dijkstra: Misbruik van ons recht

Column


Begin deze maand werd ik opgeschrikt door een éénmansprotest voor ons kantoor. Jawel, een heuse demonstratie compleet met een bord met tekst. Demonstreren is een recht en natuurlijk was ik nieuwsgierig en ben ik direct naar buiten gelopen om te kijken wat de reden was. Uit de tekst op het bord was op te maken dat deze meneer ontevreden was over de afwikkeling van een verzekering. Dat kan gebeuren en dus heb ik hem gevraagd wie hij is zodat ik e.e.a. kan uitzoeken. Meneer wou eerst zijn naam niet geven maar uiteindelijk kreeg ik deze toch.

Na onderzoek bleek dat meneer eigenlijk onterecht boos was. Ik heb hem duidelijk uitgelegd waarom hij geen verklaring schadevrije jaren kreeg op een oldtimer bromfietsverzekering. Volgens zijn verhaal had hij deze nodig bij de nieuwe verzekeraar. Het blijkt dus dat deze meneer door zijn nieuwe verzekeraar niet goed is voorgelicht. Helaas zien we dit vaker. Toen begon meneer ook nog te dreigen om mij vroegtijdig van het leven te beroven, hij wist mij wel te vinden en had “vrienden”. Uiteraard beëindigde ik het gesprek.

Toch maar een briefje gemaakt waarop ik aangaf dat hij bij ons geen schade had geclaimd. Ik heb hem deze overhandigd en hij was er tevreden mee. Helaas was de kous daarmee niet af, hij wou “kosten” vergoed hebben. Ik vertelde hem dat het nu wel klaar was en verzocht hem om weg te gaan. Ik had geen aangifte bij de politie gedaan en dus einde verhaal. 

Helaas begon meneer dreigend te worden naar een collega en stak de draak met mijn handicap. Dus toch maar de politie gebeld.

Dan merk je ineens dat meneer alles mag doen, ik eigenlijk geen rechten heb en meneer rustig allemaal onzin mag spuwen. Hier gaat iets volledig mis, waar is mijn bescherming.

Afbeelding
Marchakri spirituele beurs komt naar De Bult omgeving Steenwijk Evenement 13 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 16 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand Tyson Foods Oosterwolde 112-Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Grote brand in garagebedrijf Noordwolde 112-Nieuws 2 dec., 18:00
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Een gezellige dag met wol, lifestyle en streekproducten Evenement 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 1 dec., 18:00